Közélet

2014.07.02. 14:09

Újra benyújtotta egyetemmé válási kérelmét az EKF

Az egri főiskola kitárja a kapuit, hogy megmutassák az intézmény által képviselt és gondozott értékeket.

P. A.

A napokban újra benyújtotta egyetemmé válási kérelmét az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF) – jelentette sajtótájékoztatón dr. Liptai Kálmán, az intézmény rektora. Mint fogalmazott: mindez jelkép is, szimbóluma az alapító-névadó gondolatának, s annak, hogy az EKF előző és jelenlegi vezetése is ugyanabba az irányba indult el. Az elmúlt tanévet értékelve hangsúlyozta: olyan csapat állt össze, amely „fogja a múlt kezét és a jövőbe tekint”.

– Fiatal, tehetséges és elismert kutatókat, szakembereket sikerült megnyernünk, reményeink szerint a beiskolázási létszám is gyarapodni fog – emelte ki. – Rendkívül fontosnak tartom, hogy – a Sárospataki Comenius Kar integrációjának köszönhetően – visszatér Egerbe a tanítóképzés.

Álmaink között szerepel több tudásközpont felállítása, amelyből az Egerfood előtt már most nagy jövő áll. Egri és tokaji borászokkal közösen olyan irányba indulhatunk, amit Európa és a világ kíván. Mindemellett lényeges, hogy kitárjuk a kapuinkat, hogy megmutassuk a főiskola által képviselt és gondozott értékeket – tette hozzá.

Szavait erősítette Grebely Gergely bejelentése is. A rektori megbízott arról szólt, nagyszabású és sokszínű programsorozat indul szeptembertől az EKF-en, egyebek között kulturális, tudományos és közösségi programokkal várják az érdeklődőket. A Nyitott Kapuk Líceuma programsorozat célja, hogy bepillantást engedjen a felsőoktatási intézmény mindennapjaiba.

A főiskola főépületének kapui szeptember 12-én tárulnak ki e célból először, ekkor a tervek szerint első alkalommal rendezik meg az Eszterházy Nemzetközi Egyetemi Zenei Fesztivált. Elhangzott: a digitális térben korábban kezdődik a nyitás: a nyáron az Eszterházy téren ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosít az EKF az egrieknek és a városba látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik