Közélet

2014.10.16. 19:20

Tatár László: a Fidesz-KDNP nem nyert, Gyöngyös pedig veszített

Sajtótájékoztatón értékelte a vasárnapi önkormányzati választás gyöngyösi eredményét dr. Tatár László, a Fidesz-KDNP gyöngyösi alelnöke.

HEOL

Fotó: Czimer Tamas

– Ahogyan vártuk, be is következett: a széteső baloldal és a radikális Jobbik máris pozíciókra vadászik. Széleskörű összefogásról beszélnek, de ez az összefogás pont azok érdekét nem szolgálja, akik a felhatalmazást adták - mondta Dr. Tatár László, a Fidesz-KDNP gyöngyösi szervezetének alelnöke csütörtöki, Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: Gyöngyös városának határozott vezetésre van szüksége, és nem egy pozíciófoglalások mentén alakult érdekszövetségre. A Fidesz-KDNP nem hajlandó asszisztálni a széteső baloldal és a radikális Jobbik érdek és hatalomvágyához - tette hozzá. – Mi nem a zsebünk, hanem az emberek szolgálatára tettünk fogadalmat. Így készült a programunk is, amit 33.000 ember véleménye formált. Gyöngyös jövőjét a kormánnyal szemben nem lehet építeni. Meggyőződésünk szerint mind a bal -, mind a jobboldali szélsőségek ártanak Gyöngyösnek, ezért nem vállalható sem a sehova nem vezető radikális jobbikos, sem a széteső baloldali út. Hiszen hogyan várhatunk megoldásokat azoktól, akik 6 milliárdos adósságot hagytak maguk után? És hogyan bízhatunk azokban, akik dühből és félelemkeltésből akarnak jövőt építeni? – fogalmazott az alelnök.

Dr. Tatár László szólt arról is, nem véletlen, hogy most sem a baloldal kapta a legtöbb szavazatot. Mint mondta, Hiesz György és az MSZP hálás lehet Réthy Bélának és a lokálpatrióta kampánypártnak, mert látszólagos sikerüket az Ő szövetségükkel sikerült elérni. Sikerült megbontaniuk a polgári oldal egységét azzal, hogy felhatalmazás nélkül jobboldali kereszténydemokratáknak adták ki magukat, megtévesztve ezzel sok jóindulatú gyöngyösi választót.

– A Fidesz-KDNP nem nyert, Gyöngyös pedig veszített. Mi a gyöngyösiek javaslatai alapján összeállított fejlesztési programunkat és a polgári értékrendet kívánjuk képviselni Gyöngyösön. A választóinktól mi erre kaptunk felhatalmazást, és nem arra, hogy egyéni érdekek mentén szövetségre lépjünk a széteső baloldallal és a radikális Jobbikkal – zárta sajtótájékoztatóját Dr. Tatár László.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Dr. Tatár László. FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!