Közélet

2015.08.05. 15:43

Ötvenmillióból teszik rendbe az iskolákat, óvodákat

A megyeszékhelyi oktatási intézményekben idén nyáron általános felújítási munkálatokat végeznek.

G. R.

– Közel ötvenmillió forintot fordít az idén az egri oktatási intézmények felújítására az egri önkormányzat – mondta el Habis László polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyet Bodnár Gáborral, Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatójával közösen tartott a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban kedden.

Bodnár Gábor elmondta, Eger bölcsődéi és óvodai nemzetközi szintűek, és a városvezetés, valamint az EKVI folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt az általános- és középiskolákról is elmondható legyen. Hozzátette, idén nyáron általános felújítási munkálatokat végeznek az oktatási intézményekben. Így például a Pásztorvölgyi, a Szilágyi és a Hunyadi homlokzatát lefestették, felújították a tanári szobákat, irodákat a Lenkeyben, a Dobóban és a Szilágyiban

 A szakképző iskolák kollégiumaiban is elkezdték a felújítást, az óvodákban pedig folytatják a homokcserét a homokozókban, illetve a kültéri játékok ütéscsillapítóinak javítását, de ebben az évben már a második iskolafogászti rendelőt korszerűsítették: ezúttal a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

Ezek is érdekelhetik