Közélet

2016.12.13. 11:51

Egerbe került az Aase-díj

Dimanopulu Afrodité újabb szakmai kitüntetést zsebelt be.

SZ. E.

Gobbi Hilda színművész végakarata szerint évente adják át az epizodisták számára alapított Aase-díjat, amelyet idén a Gárdonyi Géza Színház művésze, Dimanopulu Afrodité vehetett át. A kitüntetés Henrik Ibsen Peer Gynt című drámakölteményének egyik színpadi alakjáról, Aase anyóról kapta a nevét, mert bár maga a szerep rövid, felejthetetlen alakításra nyújt lehetőséget.

Dimanopulu Afrodité, a Nemzeti Színház Stúdiójában kezdett foglalkozni a színészettel, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát elvégzése után 1988-ban helyezkedett el Egerben, és azóta is tagja a társulatnak. Főiskolásként szerepelt a veszprémi és a székesfehérvári színháznál, később vendégeskedett a Nyíregyházán és Debrecenben is. Nyaranta az Egri Pinceszínház előadásaiban látható. A közönség 1997-ben Napsugár-díjjal, 1998-ban a szakma Domján Edit-díjjal tüntette ki. A 2011/2012-es évadban az év színésznőjévé választották.

A társulatból Aase-díjat 2005-ben Sata Árpád, 2007-ben Fekete Györgyi, 2010-ben Venczel Valentin, 2014-ben pedig Balogh András vehetett át.
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dimanopulu Afrodité Aase-díjas FOTÓ: GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!