Kultúra

2007.09.07. 10:17

Tanévnyitó a főiskolán

A főiskola rektora, dr. Hauser Zoltán köszöntő szavaival nyitotta meg az intézmény 234. tanévét. A rektor Eszterházy Károlyt, a patinás Líceum épületének építtetőjét idézte, aki úgy fogalmazott, hogy a haza és a közjó szeretetétől átitatva vetette meg ennek az épületnek az alapjait. Rövid köszöntőjében a rektor úgy fogalmazott, hogy az intézmény választásával a hallgatók lehetőséget, esélyt, kötelességet és felelősséget választottak.

Sike Sándor

A rektori köszöntőt követően Hargitai Gábor, az OKM tudománypolitikai főosztályvezetője mondott megnyitó beszédet, amelyben utalt arra, hogy a felsőoktatási törvény szeptembertől hatályos módosítása, számos ponton érinti az egyetemek, fősikolák működését. Úgy fogalmazott hogy ez elsősök számára ez a nyitás ünnepe, hiszen olyan életszakaszba lépnek, amikor megszerezhetik azt a tudást , amely későbbi sikereik alapja lehet.

Ternyák Csaba, a főegyházmegye érseke köszöntőjében üdvözölte az ünnepi nyilvános szenátusi ülés résztvevőit és útravalóul azt tanácsolta nekik, hogy őrizzék meg életük, tetteikeg a gondolatok egységét. Azt is elmondta, hogy az ember igazi értékét nem a tudása adja, hanem az, hogy koherens tud-e maradni a hitéhez.

A köszöntőbeszédeket követően a hivatalos ünnepi beszédet dr. Estefánné Varga Magdolna dékán tartotta meg. Az ünnepségen adták át az 50, 60 és 75 éve diplomázott pedagógusok arany díszokleveleit. Karonként a kari dékánok fogadták az elsőéves hallgatókat a főiskola polgáraivá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!