Kultúra

2008.09.01. 13:15

Megkezdi működését az Egri Média Centrum

Szeptembertől hivatalosan is megkezdi működését az Egri Média Centrum (EMC).

R. M.

Az alapítványi formában tevékenykedő szervezet a város egységes kommunikációját hivatott megteremteni – hangzott el hétfőn, Habis László polgármester, dr. Gál Lajos alapítványi kuratóriumi elnök, Énekes István László igazgató és Bérczessy András főszerkesztő sajtótájékoztatóján.
A médiacentrum feladatkörébe tartozik televíziós magazinműsorok készítése, a Városi Televízió híradójának szakmai irányítása és a képújság információs blokkjának feltöltése. Gondozza a www.eger.hu portál hír- és információs rovatát, gondoskodik az ezentúl Egri Magazin néven megjelenő városi önkormányzati lap – a korábbi Városi Újság – összeállításáról. Hamarosan létrejön az Agria Film Kft. és az EMC közös projektje, a Hevesi Média Műhely, amely a tehetséges középiskolás fiatalok számára kínál lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek a mozi, a média világával, a filmkészítéssel.
Az Egri Médiacentrum Alapítványt a városi közgyűlés döntése alapján hozta létre az EVAT Zrt., a kuratóriumi tagokat a frakciók delegálták. A kuratórium pályázat útján döntött az igazgató és a főszerkesztő személyéről. Az EMC e hónaptól öt főállású dolgozóval és külsős munkatársakkal kezdi meg munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!