Kultúra

2011.01.10. 06:25

Tárlatok: őskortól a lovagkorig

Az őskortól a középkorig kínál majd látnivalót az idén a Heves Megyei Múzeumi Szervezet Dobó István Vármúzeuma.

HEOL

Jelenleg egy ízig-vérig XX. századi kiállítás látható a Dobó-bástyában, Robert Capa tárlata, s ugyancsak ehhez a korszakhoz kötődik a hónap végéig látogatható Mobil-kortörténet a Gótikus palotában.
– A Dobó-bástyában Capa tárlatát egy fegyverkiállítás váltja, amely a Déri múzeumból érkezik – jelezte dr. Veres Gábor múzeumigazgató. – A fegyvertörténeti gyűjtemény augusztus végéig, vagyis az idegenforgalmi csúcsszezonban lesz megtekinthető. Február közepétől ugyancsak egy „harcias” tárlat kerül a Gótikus palotába.

Az „Így éltek, így éljük” című kiállítás a jelenkori katonai hagyományőrző együttesek viseleti és harcászati eszközei, melyek nemcsak az általuk megjelenített kort, hanem ezen tradíciók továbbélését is bemutatják. E látványos anyagot egy lengyelországi régészeti leletegyüttes váltja, mely az őskorba kalauzolja vissza az érdeklődőket.


Jó hír a múzembarátoknak, hogy tavasszal újra nyit a parádi Palócház és a kisnánai Tájház is. Hazatér Magyarországra a játékkiállítás, igaz Csehországból nem Egerbe, hanem egyelőre Miskolcra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!