Kultúra

2011.04.21. 16:42

Búcsúfilmet készítettek a távozó egri színészek

Az egri Gárdonyi Géza Színház társulatából nyolc színész: Bozó Andrea, Görög László, Járó Zsuzsa, Kaszás Gergő, Schruff Milán, Vajda Milán, Ötvös András és Szabó Emília egy filmmel búcsúztatja az előző direktort, Csizmadia Tibort.

HEOL


Nem akartam senkinek beszólni – mondja Schruff Milán, aki első filmjeként jegyzi a The End című kisfilmet.
Mint elmondja, a mozi főszereplője a Prolik című darab egyik figurája, az általa alakított Klimóczy Endre, a hatalmat képviseli. Olyan figura, aki mindent megtehet. Amikor próbálta magát megöregíteni a szerephez, kitömte az arcát, bozontos szemöldököt ragasztott, s ezen a színház büféjében tréfálkoztak kollégáikkal, akkor fogant meg az ötlet, hogy milyen is lenne, ha egy ilyen figura pályázna a Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára, s ezt megörökítené videón.


Aztán kézbe került a kamera, s ötlet ötletet szült, s jórészt esténként, előadások után forgott a film többek között Ötvös András és Vajda Milán és a legközelebbi kollégák hathatós közreműködésével. A jelenetek spontán születtek, akárcsak a Hírlapszínház előadásai – meséli Schruff Milán.


– A mi egri időszakunknak vége, ezért szenteltük a videót Csizmadia Tibornak – árulta el a színész, aki elmondta azt is, hogy senkit sem akar bántani a kis mozival, melyet ő maga vágott késszé. Azt ugyanis teljesen normálisnak tartja, hogy egy igazgatót egy újabb direktor követ egy-egy teátrum élén. Itt sem volt ez másként. Az, hogy a váltást követően milyen sárdobálás kezdődött, már nem tarozik abba a kategóriába, amit értékelni tudna.

Ez a film sem véleményt mond, csak emléket állít egy korszaknak, mely sokuk számára, akik Egerben válhattak színésszé, meghatározó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!