Kultúra

2012.03.12. 17:03

Mátyás királyra emlékezve szavaltak a lőrinci diákok

Az alsósok főleg mesékkel, prózákkal, a felsősök többnyire versekkel készültek.

HEOL

A lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskolában 31 alsó és 34 felső tagozatos tanuló részvételével idén is megrendezték a hagyományos vers- és prózamondó versenyt. Az intézmény névadójára emlékezve a diákok négy korcsoportban mérhették össze a tudásukat. Királyné Zólyomi Erzsébet igazgatónő elmondta: a gyerekek körében népszerű a megmérettetés; ebben az évben is több mint száz tanuló készült a szereplésre, így azokban az osztályokban, amelyekben túljelentkezés volt, előrostálás keretében dőlt el, hogy kik jutnak tovább a Városi Könyvtárban tartott versenyre. Az alsósok főleg mesékkel, prózákkal, a felsősök többnyire versekkel készültek.

A verseny jó alkalom arra, hogy a tehetséges nebulók megmutathassák képességeiket. Közülük kerülnek ki azok, akik a területi és a térségi versenyeken is eséllyel vehetnek részt.

Az elsős és másodikos gyerekek közül Bíró Szabolcs, a harmadik-negyedikesek mezőnyében Bodor Vivien, az 5-6. osztályosok versengésében Bobák Csenge, míg a 7-8. osztályos korcsoportban Juhász Diána Gitta végzett az élen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!