Nyílik az ajtó

2017.10.30. 14:50

Szabó Magdára emlékeznek Nápolyban

Szerdán Nápolyban, a Cinema Hart moziban A barátság tányérja – Egy nap Nápolyban Szabó Magdával címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést és emlékestet.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

A kerekasztal-beszélgetésen Antonella Cilento író, Vera Gheno, Szabó Magda egyik legismertebb olasz fordítója, Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója, valamint Szilágyi Mónika, a milánói Edizioni Anfora könyvkiadó vezetője eleveníti fel az Olaszországban immár bestsellerszerzővé vált írónő munkásságát – közölte a Balassi Intézet szerdán az MTI-vel.

Mint írják, kevés magyar író kapott akkora publicitást Olaszországban, mint Szabó Magda: 2005-ben Az ajtó olasz kiadása, amely az Einaudi Kiadónál jelent meg, elnyerte a Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerésének számító Mondello-díjat, 2010-ben pedig az Unitá napilap a legjobb külföldi regénynek választotta az Edizioni Anfora kiadásában megjelent Für Elise című könyvét.

A beszélgetést követően Cecilia Lupoli és Ímma Villa színművészek részletek olvasnak fel Szabó Magda műveiből, majd levetítik Az ajtó című regényből készült Szabó István-filmet.

Az emlékestet az írónő születésének 100. évfordulója alkalmából a Lalineascritta társaság, az Edizioni Anfora könyvkiadó, a Római Magyar Akadémia és a Publishing Hungary szervezi.

Borítókép: AFP PHOTO / MAGYAR NEMZET

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!