Túszejtés

2018.11.02. 14:35

Ötmillió dollárt kérnek az emberrablók García Márquez író rokonáért

Melisa Martinez Garcia 34 éves grafikus a kolumbiai író testvérének unokája. Az ügyet a rendőrség egy különleges egysége vizsgálja.

Portrait of Gabriel Garcia Marquez ©Leonardo Cendamo/Leemage

Egy kolumbiai bűnbanda még augusztus 23-án rabolta el a néhai Nobel-díjas kolumbiai író rokonát. Szabadon bocsátásáért ötmillió dollár váltságdíjat követelnek – jelentette be a rendőrség.

Melisa Martinez Garcia 34 éves grafikus a kolumbiai író testvérének unokája, Santa Maria városában él, ott rabolták el.

Az ügyet a rendőrség egy különleges egysége vizsgálja – közölte Fernando Murillo, a kolumbiai rendőrség emberrablásokat nyomozó egységének vezetője. Úgy vélte, egyszerű bűnügyről van szó, az emberrablók két telefonhívásban is közölték, hogy ötmillió dollár váltságdíjat akarnak.

A rendőrség 33 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információkkal szolgál, amelyek elvezethetnek az elrabolt fogva tartásának helyszínére,

illetve hozzásegítenek biztonságos kiszabadításához.

Kolumbiában az emberrablásokat rendszeresen használták arra, hogy pénzforrásokhoz jussanak az országot több mint 50 éve sújtó fegyveres konfliktusban. Mind bűnbandák, mind baloldali gerillák és jobboldali félkatonai szervezetek több ezer ember raboltak el az elmúlt évtizedekben.

2017-ben 193 emberrablásról volt tudomása a védelmi minisztériumnak.

Borítókép: Gabriel Garcia Marquez. Forrás: AFP / LEONARDO CENDAMO / Leemage

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!