elkötelezett

2021.09.24. 09:54

Wayne Rooney nem hagyja cserben a Derby Countyt

Wayne Rooney vezetőedző kijelentette, hogy a rendkívül nehéz anyagi helyzet ellenére sem hagyja el csapatát, az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Derby Countyt.

Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Nottingham Forest at the Pride Park, Derby on Saturday 28th August 2021. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto / MI News

Fotó: Jon Hobley

„Harcolni fogok a klubért. Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat, hiszen szükségük van egy vezetőre. Elkötelezett vagyok az egyesület mellett” – szögezte le a játékosként 120-szoros válogatott Rooney.

Az edző tavaly novemberben vette át a Derby County irányítását, a csapat az előző idény utolsó játéknapján biztosította bennmaradását, a mostani szezonban viszont mínusz két ponttal sereghajtó, mert a liga a pénzügyi szabályok megsértése miatt 12 pontot levont tőle.

„Egy liverpooli lakótelepen nőttem fel, szóval tudom, milyen nehéz lehet az élet. Engem érdekelnek a játékosok és a dolgozók. Milyen ember lennék, ha távoznék és felraknám a lábamat, vagy csak néhány hétre elutaznék nyaralni?”

- mondta Rooney. Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nem vállalta volna el a vezetőedzői munkát, ha már tavaly tud a klub pénzügyi problémáiról.

Rooney a közelmúltban nyilvánosan bírálta Mel Morris tulajdonost a helyzet kezelése miatt.

„Én augusztus 9. óta nem beszéltem Morrissal, telefonon és sms-ben sem keresett. Ezt egy kicsit tiszteletlennek tartom. A kommunikáció nagyon fontos, akár jó, akár rossz hírről van szó”

- magyarázta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában