Közszféra

2018.01.04. 16:14

Az LMP szolidáris a sztrájkoló önkormányzati dolgozókkal

Az LMP egyetért az önkormányzati dolgozók sztrájkkövetelésével, mert úgy látja, hogy a kormány tudatosan tartja alacsonyan a béreket.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: 60 ezer forintra növelnék a jelenleg mintegy 39 ezer forintos illetményalapot, amely csaknem tíz éve nem emelkedett.

Sokan kénytelenek havi 100-120 ezer forintból élni – mutatott rá az ellenzéki politikus, aki szerint a kormány létbizonytalanságban is tartja a közszférában dolgozókat azzal, hogy rendre szóba kerül több százezer fő leépítésének szükségessége.

A képviselő kifogásolta azt az uniós támogatási forrást is, amelyet a nemzetgazdasági tárca szerinte a választás után költ el a közszféra leépítésének könnyítésére.

Schmuck Erzsébet kijelentette: a kormány egyáltalán nem törődik a vidék helyzetével. Az LMP programjának azonban központi eleme az önkormányzatiság, a helyi közösségek megerősítése – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában