Ország-világ

2020.07.10. 16:48

Halálbüntetést is kaphat a több mint 300 kiskorút megrontó pedofil

Szexuális visszaélés miatt akár halálbüntetésre is ítélhetnek egy 65 éves férfit, aki több száz 10 és 17 év közötti gyermeket molesztált, a számítógépén pedig a gyermekekről készült fényképeket találtak.

A francia férfit Indonéziában fogták el, és több mint háromszáz kiskorú szexuális zaklatásával vádolják – írja a V4NA hírügynökség.

A férfi fotóstúdiót rendezett be szállodai szobájában, majd felcsalta áldozatait, akikről fényképeket készített, modellkarriert ígérve nekik. Az indonéz rendőrség június végén tartóztatta le, miután tetten érték a szállodai szobájában két kiskorú lány társaságában.

Nana Sudjana jakartai rendőrfőnök a sajtónak elmondta, hogy a gyanúsított 250 ezer és egymillió rúpia (10 és 60 euró) közötti összeget fizetett a lányoknak szexuális szolgáltatásokért cserébe, azokat pedig megverte, akik visszautasították az ajánlatot.

A rendőrség a férfi számítógépén több mint háromszáz 10 és 17 év közötti kiskorúról készült videót és fényképet talált, akikkel feltehetően szexuális kapcsolatba került. A nyugdíjas férfi turistavízummal rendelkezett, és az elmúlt öt évben többször is járt a délkelet-ázsiai országban.

A férfi súlyos ítéletre számíthat, mivel Indonéziában rendkívül szigorúan veszik a gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeket, a gyermekprostitúció, gyermekpornográfia és a szexuális célú gyermekkereskedelem ellen küzdő nemzetközi hálózat (ECPAT) adatai szerint évente mintegy 70 ezer gyermek lesz szexuális kizsákmányolás áldozata az országban.

Borítóképünkön elfogása után az elkövető

Ezek is érdekelhetik