Látogatás Szerbiában

2023.04.22. 07:43

Orbán Viktor: új szintre emeljük a hadiipari együttműködést Szerbiával (videó)

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Aleksandar Vucic szerb államfővel; a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök Belgrádban, ahol munkareggeli keretében tárgyaltak 2023. április 22-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A miniszterelnököt Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is elkísérte Belgrádba.  

ORBÁN Viktor; VUCIC, Aleksandar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b) munkareggeli keretében tárgyal Belgrádban 2023. április 22-én. A kormányfő mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (takarásban j4)
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit; megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emeléséhez.

ORBÁN Viktor; VUCIC, Aleksandar
Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (j) a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett „Gránit 2023” nyilvános katonai képességbemutató eseményen a batajnicai légibázison 2023. április 22-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megvitatták az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.   

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett „Gránit 2023” nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg – ismertette a programot Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában