Büszkeség

2023.10.02. 12:36

A köztársasági elnök és a kormányfő is gratulált a Nobel-díjat kapott Karikó Katalinnak

Novák Katalin és Orbán Viktor a közösségi oldalán gratulált Karikó Katalin magyar biokémikusnak, aki Drew Weissman amerikai mikrobiológussal megkapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Karikó Katalin az Egyesült Államokban élő magyar biokémikus, a Pennsylvaniai Egyetem orvosi karának adjunktusa 1989-ben került a Pennsylvaniai Egyetemre, ahol huszonnégy évig kutatott. 1997-től dolgozik együtt Drew Weissman immunológussal. Az mRNS technológia alapján kidolgozott vakcinák emberek millióinak életét mentették meg a koroanvírus járvány idején.

Karikó Katalin az első magyar nő, aki Nobel-díjat kap. Óriási büszkeség, hogy nemzetünk egy olyan Nobel-díjassal gazdagodott, akinek kutatásai milliók életet menthették meg. Köszönjük, Katalin!

– írta Novák Katalin a Facebook oldalán.

A miniszterelnök a közösségi oldalán méltatta a biokémikust:

Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!

A közös képhez az alábbi mondatot írta a kormányfő:

Magyar nő a világ tetején.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában