Népesedési előrejelzés

2023.11.27. 14:47

Európa lakosságának nagy része muszlim vallású lesz 2200-ra

Élesen bírálta az európai migrációs politikát Hans-Georg Maaßen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője, aki a mértéktelen bevándorlás veszélyeire is figyelmeztetett. Szerinte Európa be fog hódolni egy másik kultúrának. Egy tanulmány szerint egyébként 2200-ra Európa lakosságának többsége muszlim vallású lesz – írja a V4NA.

MW

Illusztráció: Muzulmán férfiak pénteki imájuk közben egy kabuli mecset előtt 2021. október 8-án

Forrás: MTI/EPA

„Egy teljesen más kultúra közeledik felénk. Erre egyáltalán nem vagyunk felkészülve, mert mi még arra sem vagyunk képesek, hogy a konfliktusokat erőszakkal oldjuk meg, mint ezek az arab államokból származó családi klánok. Ezek az emberek erőszakkal oldják meg a konfliktusokat, míg a közép-európaiak azt gondolják: ez csak bíróságon keresztül történhet” – fogalmazott az Exxpress osztrák lapnak Hans-Georg Maaßen, írja cikkében a V4NA. A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője felhívta rá a figyelmet, hogy

a bevándorlás miatt Európában különböző kultúrák ütköznek.

„Az európaiak azért fognak behódolni, mert egyrészt egyáltalán nem képesek érzékelni ezt a konfliktust, másrészt pedig nem képesek hasonló módon megoldani a konfliktusokat” – fogalmazott, hozzátéve,

ennek az lesz az eredménye, hogy az európai kultúráink fokozatosan elpusztulnak.

Ez már most is látható, különösen a nagyvárosokban, hiszen alapvető probléma Európában „az értékek elvesztése”, tette hozzá Maaßen. Mint mondta:

Nem tudjuk, hová akarunk menni. Hogyan nézzen ki Németország vagy Ausztria 2030-ban? A pillanatnak élünk, és ezért alulmaradunk másokkal szemben, akiknek van vallásuk vagy ideológiájuk, akik tudják, hová akarnak menni. Hiányzik belőlünk a küldetés.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a migránsokban azonban, akiket néha lenézünk, mert kevésbé fejlett országokból jönnek, ez a küldetés igenis létezik.

A népesedési előrejelzések szerint egyébként 2160-2170-re, vagyis körülbelül négy-öt generáció múlva a muszlimok várhatóan a lakosság háromnegyedét fogják alkotni olyan országokban, mint Franciaország, Svédország és Spanyolország. A Document norvég hírportál írt arról, hogy a PSU Research Review 2019-es előrejelzései szerint 2200-ra Nyugat-Európa nagyrészt muszlim lesz.

Franciaországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Olaszországban, Svédországban, Svájcban, Görögországban, Írországban és Litvániában a lakosság több mint háromnegyede muszlim lesz, míg Norvégiában, Hollandiában és Németországban ez az arány valamivel alacsonyabb, de még mindig 50 százalék körül alakul majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában