Álláspont

2024.02.20. 07:44

Szijjártó Péter: nem kéne egyenlőségjelet tenni az izraeli telepesek és a Hamász közé (videó)

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztotta meg, hogy az izraeli telepesekkel szemben szankciókat vezetne be az EU.

MW

Szijjártó Péter

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

– Az elmúlt hetekben az európai uniós országok egy jelentős része azt szorgalmazta, hogy izraeli telepesek egy csoportjával szemben is éljünk a szankciós listára helyezés eszközével – ismertette Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hétfői Külügyek Tanácsának (KüT) egyik napirendi pontját. 

A Magyar Nemzet cikke szerint a tárcavezető közölte, eleinte volt még egy-két ország, mely Magyarországhoz hasonló álláspontot képviselt, ám miután hozzáigazodott a többséghez, hazánk egyedüliként nem támogatta az izraeli telepesek szankciós listára helyezését.

Ugyanakkor szorgalmaztuk, hogy a Hamász terroristáit további szankciós intézkedésekkel sújtsuk. Ebben egyetértés látszott, azonban több tagország összekötötte ezt a két kérdést, számomra teljesen elfogadhatatlanul, és azt az álláspontot képviselték, hogy a két szankciós döntés nem történhet meg egymás nélkül

– magyarázta.

Szijjártó Péter szerint az, hogy az izraeli telepesek és a Hamász terrorszervezet közé egyenlőségjelet tennének, teljesen elfogadhatatlan álláspont, és „egy súlyos Izrael-ellenességre szolgáltat bizonyítékot”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában