Magyar Falu Program

2021.08.16. 07:00

Bodony is falubuszhoz jut

B. K.

A falu önkormányzatához a napokban érkezett a jó hír, hogy újabb pályázatuk kap támogatást a Magyar ­Falu Program keretében.

Ezúttal falubuszt vehetnek közel 15 millió forintért. A községben fontos lesz az új szolgáltatás – tudtuk meg Vince János polgármestertől. Főként az időseknek lesz hasznos a jármű, hiszen a bevásárlásokban, az egészségügyi intézményekbe való eljutásban kérhetnek segítséget. Kisebb kirándulásokat is szervezhetnek, ha megérkezik a jármű.

Észak-Hevesben az elmúlt két évben számos helység jutott olyan falubuszokhoz, amelyek a tapasztalatok szerint remekül szolgálják a közösséget.

Ezentúl közösségszervezéshez kapcsolódó eszközök beszerzésére és bértámogatásra is nyertek forrást a térségben. Horváth László ­országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint Bekölce, Detk, Ivád, Kisfüzes és Vécs önkormányzata részesülhet e támogatási keretből, amelyből egyebek között falunapok, ünnepségek, megemlékezések, valamint egyéb rendezvények hangosításához szükséges eszközök szerezhetők be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!