Táboroztatás

2021.08.10. 15:00

Izgalmas programokat nyújtanak a Heves megyei könyvtártáborok

G. Zs.

A nyári táborok minden gyermeknek hatalmas, maradandó élményeket nyújtanak. A kisebb településeken élőknek nem minden esetben adatik meg a lehetőség, hogy részt vegyenek ilyen kikapcsolódáson.

– A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a kistelepülési önkormányzatok illetve a családok segítésére idén is támogatja a gyermekek kulturális szabadidős tevékenységeit. A tavaly nagy sikerrel megszervezett programok tapasztalataira építve idén 35 településnek biztosít forrást könyvtári táborok megvalósítására – tájékoztatta lapunkat Szécsényi Orsolya könyvtáros.

Hozzátette, céljuk hogy a települési könyvtárak élettel teli, közösségépítő, közösségmegtartó helyszínek legyenek, ahova minden korosztály szívesen betér. Továbbá a programok a rekreáción túl hasznos, korszerű információkat, ismereteket közvetítenek, és erősítik a táborozók kötődését lakóhelyükhöz, tágabb környezetükhöz és a bibliotékához.

Az intézmény dolgozói is aktív részt vállalnak ebből, tartanak olvasás- és könyvtár-népszerűsítő foglalkozásokat, elkalauzolnak a népmesék, kortárs történetek világába, de a kínálatban helyet kapnak az ismeretterjesztés, digitális kompetencia fejlesztését célzó programok is.

A múlt héten több településen táboroznak a gyerekek, egyebek közt Szilvásváradon, Boconádon, Egerszalókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!