rendkívüli ülés

2021.08.30. 21:00

Nincs döntés a támogatásról Lőrinciben

T. O.

Három helyi képviselő kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott pénteken az önkormányzat vezetése. Arról kellett dönteniük, hogy az illegális hulladék elszállítására korábban megszavazott összeget – az indítvány alapján gyermekenként 10-10 ezer forintot – szétosszák-e az általános iskolások közt tanévkezdési támogatásként. Erre azért nyílt volna mód, mert egy helyi cég vállalta, ingyenesen elvégzi a feladatot.

Az ülésen elhangzott, hogy bár minden képviselő támogatná, hogy a családokat ily módon segítsék, ám a feladatra fordítandó 3,7 millió forint egyrészt eredetileg a zöldfelületek karbantartására szolgált volna, másfelől egyelőre az sem tisztázott, hogy a felajánlást tevő vállalkozás rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel.

Víg Zoltán polgármester indítványozta, a dilemma eldöntéséig – egy hétig – napolják el a tanácskozást, s majd a szükséges információk birtokában határozzanak a továbbiakról. Így egyelőre az iskolakezdési támogatás is lekerült a napirendről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!