Fejlesztés

2021.10.26. 17:00

Földkábellel váltják ki a vezetéket a Mátrában

Címkék#vezetékek

Földkábelekben fut már a villamos energia Mátraszentimre és Mátrakeresztes közötti, csaknem hat kilométeres középfeszültségű szakaszon, miután az MVM Émász Áramhálózati Kft. átadta a középhegység kábelesítési projektjének első ütemét.

S. S.

A kft. közleményben hangsúlyozta: a szabadvezetékek földkábelekkel kiváltásának elsődleges célja a zavartalan villamosenergia-ellátás biztosítása és a települések közötti hálózaton fellépő üzemzavarok számának csökkentése.

A projekt három ütemben valósul meg, s ezzel az MVM Émász modernizálja, biztonságosabbá és környezetbaráttá teszi a Mátra térségét ellátó középfeszültségű hálózatot. Összesen 46,5 kilométeren kábelesítenek, ehhez 50 kilométer hosszan bontják le a szabadvezetéket. A több mint 1,2 milliárd forint értékű beruházás második üteme még idén megvalósul, a harmadik ütem részeként készülő utolsó 15 kilométeres szakasz várhatóan jövő ősszel készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!