Rövidhírek

2021.11.03. 17:00

Civil szervek képviselői a Magyar-Tár-Házban

Civil szervezetek fejlesztése címmel tartottak szakmai konferenciát a Tarna-mente – Tisza-tó ÖKO 2000 Alapítvány szervezésében a Magyar-Tár-Házban.

S. S.

A rendezvény fővédnöke Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott volt, Eger és térsége országgyűlési képviselője. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség főosztályvezetője, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke.

Márkus János András, a házigazda intézmény igazgatója a Hírlapnak elmondta: a civilek képviselői segítséget kaptak a mindennapi működésük során felmerülő jogi, adóügyi, pályázati és egyéb gondjaik megoldásához. Ötletekkel, tanácsokkal gazdagodhattak a pályázati lehetőségekről, az adománygyűjtés és a forrásteremtés módozatairól, a pályázatok benyújtásához szükséges előfeltételekről.

A szakmai koncepció összeállításánál ügyeltek arra, hogy a meghívott előadók ne csak a civil szféra körét, hanem az önkormányzati, a vállalkozási, a hivatali és a tudományos ágazatokat is képviseljék. Hasznos ismeretanyagot adtak át a Debreceni Egyetem munkatársai, a NAV és kormányhivatal előadói, a megyei koordinációs feladatokat ellátó civil szervezetek szakmai vezetői, a polgármesterek, a környékbeli civil szervezetek vezetői, a Kármán Ügyvédi Iroda és a Budapest Bank vezetői.

Dr. Balcsók István kuratóriumi elnök statisztikai elemzésekkel támasztotta alá a civil szerveződések fontosságát, legfőképpen a települési-társadalmi megtartóerő s a finanszírozások megoszlása szempontjából. Bóta József Sándor, Szihalom polgármestere köszöntőjében kitért arra is, hogy a települések életében nagyon fontos szerepet töltenek be a civil szervezetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!