jegyzet

2021.11.29. 19:00

Rejtőzés

A férfiak kiszínezik a fantáziájukkal a valóságot.

Palágyi Edit

A családunkat eddig elkerülte a járvány, így a vírus­veszély csak a távolban gomolygott ködösen. Most azonban a közelemben is lecsapott a villám, így nem ringathatom magam a sérthetetlenség illúziójában.

Elővettem hát a maszkot, s viselem kitartóan. Utálom persze, párásodik a szemüvegem, s olykor bele is tüsszentek. Próbáltam ebben valami remek dolgot találni, de nem sikerült. Mígnem a minap összefutottam azzal az ismerősömmel, aki az optimizmusáról híres. Ő az, aki megtalálja az aszfalt résében is az illatos virágot. Nos ő, bár már nagymama­korú, panaszkodhatna naphosszat, a maszkos világban is képes megőrizni a derűjét.

„Hidd el, én kifejezetten szeretek maszkot hordani. Újabban ugyanis megnéznek a fiatal férfiak” – lepett meg a kijelentésével. Elmesélte, hogy mivel törékeny a testalkata, és fiatalosan öltözködik, rendre csinos csitrinek nézik, s utánafordulnak az utcán. Igaz, csak akkor, ha eltakarja az arcát… Olyan fiúk próbálnak szemezni vele, akik már jó két évtizede levegőnek nézik. „A korom az arcomra van írva, ez természetes. Ha azonban a maszk jótékonyan elrejti a ráncaimat, akkor a férfiak, amilyen balgák, kiszínezik a fantáziájukkal a látványt, és ifjúnak hisznek. Tegyék, ha jólesik nekik!” – kacagott fel koros ismerősöm.

Hogy a sebészmaszk közben – mellékesen – távol tartja a fránya kórokozókat, az csak kellemes „mellékhatás” nőies észjárású barátném számára.

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában