Sport

2008.04.08. 13:41

Két ETC-s bajnoki arany Kovács és Szabó jóvoltából

A bajnoki pontversenyben a második legsikeresebb klubként zárta a tájfutók Országos Hosszútávú Bajnokságát az Egri Testedző Club.

B. Cs.

[caption id="" align="alignright" width="280"] Kovács Ádám a dobogó tetejére álhatott. Beküldött fotó.
[/caption] A Kaposvár melletti kis település, Patca környékén lebonyolított idei első ob-t mindenki nagy izgalommal várta. Az előzetes esélylatolgatásoktól az eredmények még kellemesebb meglepetéseket hoztak. A napsütéses időben, fizikailag kemény pályák vártak a versenyzőkre. Völgyekkel, mély horhosokkal és bozótos területekkel küzdöttek meg a tájfutók.

A legerősebb felnőtt női elit kategóriában Hrenkó Ivett pár másodperccel lecsúszva a dobogóról a 4. helyet szerezte meg, melynek első éves felnőttként minden bizonnyal örülhetett. E kategória másik egri érdekeltsége, Simon Ágnes, akinek 7. helye szintén kiemelkedő az erős mezőnyben. A felnőtt férfi elit kategóriában és a junioroknál is egri bajnokavatás történt. Előbbit Kovács Ádám, utóbbit Szabó András nyerte. Mindketten hatalmas fölénnyel győzedelmeskedtek, magabiztosan utasították maguk mögé a legnagyobb riválisaikat is. Ezzel megszületett az ETC-nek az idei év első két bajnoki aranya.

A szeniorok is legalább olyan sikeresek voltak, mint a fiatalabb nemzedék, ugyanis Lénárd Miklós bronzérmet szerzett F60-as kategóriában, ugyanitt dr. Nagy Árpád 10. helyezett lett. Kiválónak számít az F65-ös kategóriában Nagy Lajos második helyezése. A szenior nők is kitettek magukért: Radics Anna a 6., Kiss Teodóra a 12. helyen zárt az N40-es kategóriában, N45-ben pedig Lisztócki Ibolya révén egy 4., Marczis Márta jóvoltából pedig 8. helyezés született. Ezekkel az eredményekkel az Egri Testedző Club a bajnoki pontverseny táblázatát tekintve a második legsikeresebb klubként zárta ezt az ob-t. Másnap ugyanaz a terep adott otthont a rangsoroló Zselic-kupának, melynek ETC-s eredményei a következők.

Felnőttek: 1. Hrenkó Ivett, 2. Szabó András.
N40: 5. Radics Anna, 8. Kiss Teodóra.
N45: 1. Lisztócki Ibolya, 2. Marczis Márta szerezte.
Szenior férfiak: 2. Nagy Lajos, 4. dr. Nagy Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!