Sport

2008.04.22. 15:42

Szerdán döntenek a félbeszakadt meccsek sorsáról

Az április 19-én vihar miatt beszüntetett labdarúgó-mérkőzések újrajátszásával kapcsolatban szerdán határoznak.

B. Cs.

[caption id="" align="alignright" width="330"] Az andornaktályai Farkas Zsolt (jobbra) duplájával a 60. percig 2–0-ra vezettek a hazaiak a Detk ellen. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] A Heves Megyei Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a beszüntetett mérkőzések (Bélapátfalva – Füzesabony, 29. perc, 1–2-es állás; Tarnalelesz – Tarnaméra, 19. perc, 0–0; Gyöngyössolymos – Gyöngyöstarján, 45. perc, 0–0; Andornaktálya – Detk, 60. perc, 2–0) ügyében szerdán hoz határozatot az MLSZ Versenyszabályzat 63.§. (2) a, és b, pontja alapján.

Ezekben az szerepel, hogy: „a félbeszakadt, majd beszüntetett mérkőzést az alábbi szempontok alapján kell újrajátszani, illetve az eredményt megállapítani.
a. Amennyiben a mérkőzés az első félidőben illetve a mérkőzés a szünetben szakadt félbe, akkor a teljes mérkőzést újra kell játszani.
b. Amennyiben a mérkőzés a második félidőben szakadt félbe, a bajnokságot kiíró szövetség Versenybizottsága dönt, hogy a teljes mérkőzést újrajátsszák a csapatok, vagy a mérkőzés félbeszakadásakor kialakult eredmény lesz a végeredmény. Az újra lejátszandó mérkőzés rendezője a pályaválasztó csapat. A félbeszakadt mérkőzés végeredményének megállapításának vonatkozásában nincs helye jogorvoslatnak.”

Kik szerepelhetnek az újrajátszott mérkőzésen?
A VSZ. 57.§. (2) pontja alapján: Az elhalasztott, későbbi időpontban sorra kerülő mérkőzésen szerepeltethető az a labdarúgó, aki a mérkőzés eredetileg kisorsolt napján a sportszervezet igazolt játékosa volt és a későbbi időpontban lejátszásra kerülő mérkőzés napján játékjogosultsággal rendelkezik.

A VSZ 57.§. (5) pontja alapján: A beszüntetett mérkőzés beszámít a labdarúgó eltiltásába. A VSZ. 57.§. (6) pontja alapján: A beszüntetett és megismétlendő mérkőzésen történt fegyelmi vétségek alapján kiszabott büntetések a mérkőzés újrajátszásának elrendelésével nem veszítik el érvényüket, és így a további mérkőzésekre is hatályban maradnak. Az újrajátszott mérkőzés költsége megegyezik a beszüntetett mérkőzés költségeivel. Az újrajátszás lejátszási időpontjára a sportszervezetek közös megállapodási jogukkal élhetnek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!