Sport

2011.11.23. 19:41

Fő a futballmeccsek biztonsága

Újabb egyéves megállapodást kötött a rendőrség és a megyei szövetség.

B. Cs.

Mindössze két alkalommal volt szükség az elmúlt egy év alatt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség szorosabb együttműködésére. Ebből is kitűnik, hogy sporthuliganizmus terén szűkebb hazánk még nem fertőzött, ugyanez viszont nem mondható el a játékvezetőkkel szembeni agresszív viselkedésről. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) területi igazgatósága az Erdőtelek – Karácsond és a Gyöngyöstarján – Petőfibánya megyei II. osztályú mérkőzés után tett büntető feljelentést és kezdeményezett fegyelmi eljárást a sípmestert bántalmazó játékos ellen.

– A vizsgálat mindkét ügyben zajlik, a bekért adatokat eljuttattuk a rendőrségnek – közölte a heol.hu-val Várkonyi Ferenc. Az MLSZ megyei igazgatója tegnap Jakab Gábor társadalmi elnökkel aláírta azt az együttműködési megállapodást, amelyet a megyei rendőr-főkapitányság és a megyei labdarúgó szövetség tavaly egy évre kötött.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Jakab Gábor: - Az egyesületi vezetők várhatóan jó partnerként támogatják a rendőrség és az igazgatóság közös erőfeszítéseit. FOTÓ: ÖTVÖS IMRE
[/caption]

A meghosszabbított szerződés kapcsán dr. Ormossy Attila r. ezredes, megyei főkapitány arról biztosította az igazgatóság elöljáróit, hogy a jövőben is részt vesznek a mérkőzések biztonságának megőrzésében. Kovács Miklós r. ezredes rendészeti igazgató hozzátette: a szurkolók várhatóan szervezett és rendezett keretek között élvezhetik a sportszerű összecsapásokat.

– A jövőben is nagy körültekintéssel járunk el a kiemelt kockázatú találkozók esetében. Példa lehet erre a feljutásról vagy a kiesésről döntő találkozó, valamint a szomszédvárak csatája – így Kovács, akihez csatlakozva Jakab Gábor abbéli reményét fejezte ki, hogy az egyesületi vezetők várhatóan jó partnerként támogatják a rendőrség és az igazgatóság közös erőfeszítéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!