Sport

2012.09.29. 12:06

„Hosi”: az egri okos szurkolótábor

A nem is oly régi egri közönségkedvenc, Hosnyánszky Norbert először lesz ellenfél korábbi csapatánál.

Fenyves Balázs

Amikor pár hónappal ezelőtt Hosnyánszky Norbert szurkolókhoz intézett beszédében az egri Városháza teraszáról a szép jövőről beszélt, talán még senki sem gondolta, hogy szeptember utolsó napjaiban épp a kiváló játékossal felálló Szolnok együttese ellen kezdődik itthon a ZF-Eger új szezonja. Kétévnyi hevesi játék után az egyik fő rivális alföldi gárdához igazolt a „csavarkirály”, ellenséges fogadtatás mégsem valószínű.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Hosnyánszky Norbert (elöl, jobbról) immár a szolnoki továbbjutásért harcol Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Az egri közönség nem Vasas-tábor, persze a piros-kék is intelligens drukkerhad, de Egerben még az a nyolc-tíz nyomdafestéket nem tűrő hangnemben ordítozó szurkoló sincs meg, mint a Komjádiban – fogalmazott az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert.

– Az egri okos szurkolótábor, legalábbis én annak ismertem meg, ezért előzetesen semmilyen negatív dologra nem számítok. Egyébként is nagyon szép emlékek fűznek a Bitskey-uszodához, a városban lakó emberekhez, és ki tudja, lehet, hogy valamikor visszatérek ex-csapatomhoz. Most viszont remélem, nem haragszanak meg érte, de megpróbálok olyan teljesítményt nyújtani, amivel új társaimmal együtt kieszközölhetjük a szolnoki továbbjutást. Hozzáteszem, ez nem lesz könnyű, ugyanis jómagam harmadik hete tartózkodom Szolnokon, érthető tehát, hogy a beilleszkedés még nem történt meg teljes mértékben.

A lakóhelyemmel egyébként minden rendben, nyugodt környezetben élek. Bent lakom a városban, most nem egy Ostoros kaliberű településen, amiben az a pozitívum, hogy Egerhez képest körülbelül két perccel kevesebbet kell az autómban ülni, hogy elérjek az uszodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!