Választás 2024

2024.05.01. 06:50

Korábbi polgármesterek, összesen 7 jelölt mérkőzik Felsőtárkányban

Összesen 7 polgármesterjelölt van eddig Felsőtárkányban. A település korábbi polgármestere, a vármegyei közgyűlés jelelnlegi elnöke, dr. Juhász Attila Simon is köztük van.

Szabadi Martina Laura

Hétfőn felvette az ajánlóíveket dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány korábbi polgármestere és a Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének jelenlegi elnöke aki a Fidesz-KDNP színeiben indul az önkormányzati választáson. Vele együtt így már hét polgármesterjelöltje van már a Bükk nyugati kapujának.

A másik hat jelölt közül Pintér Elemér, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje, míg öten függetlenek a választási honlap szerint. Ők Csomorné Dávid Anett, Holló Gyula, Naszvadi Antal, Szántósi Rafael jelenlegi polgármester és Vásárhelyi László.

A képviselőjelöltek között Szepesi Ádám indul a Fidesz-KDNP színeiben, ő jelenleg is képviselő és dr. Juhász Attila Simonnal együtt vette fel az ajánlóíveket hétfőn. Szepesi még tél végén kezdett kérdőívezésbe, mivel a temetőben még mindig problémát okoznak a vadak, ezért szerinte körbe kellene keríteni.

– Ez – természetesen jogosan – felháborodást okoz a helyiekben, hiszen kegyeleti kérdés. Nemrégiben ezt közmeghallgatáson is jelezték, foglalkoznia kell az önkormányzatnak ezzel a problémával. Éppen ezért online kérdőívet indítok a témában, melyen keresztül a következő hetekben a felsőtárkányiak megoszthatják véleményüket. Én úgy gondolom, a szarvasok nem azért jönnek a temetőbe, mert nagyon kedvelik ezt a helyet, hanem mert be tudnak menni – fogalmazott.

Az összesen 16 jelölt közül az egyetlen, aki párttal kerül a listára, az Pintér Elemér, mindenki más független. Képviselőként is indul a polgármesteri szék mellett Csomorné Dávid Anett és Vásérhelyi László. A jelenlegi testületből megméretteti magát Bajzát Ferenc alpolgármester és Bajzát Zoltán, Erdélyi László. Függetlenként indul Kötelesné Stefán Marianna, Lubai Enikő, Ludvig-Lénárt Judit, Ruff Arnold László,  Ruff Renátó, Somogyi Károly, Somogyi Kristóf, Szőnyi Gábor és Vasas Erik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában