Vadkár

2024.02.21. 17:14

Kegyeleti problémát okoznak a vadak Felsőtárkányban

Bejárnak a vadak a felsőtárkányi temetőbe. Kegyeleti problémát okoznak a patások.

Szabadi Martina Laura

Szepesi Ádám, Felsőtárkány önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Felsőtárkány a Bükk nyugati kapuja, s mint ilyen természetközeli helyen, nem kevés a vad. Egy ideje drasztikusan nőtt a gímszarvas állomány, a helyi temetőben pedig sok bosszúságot okoznak – mondta Szepesi Ádám önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón szerdán.

Mint mondta, megeszik a koszorúkat, feltúrják a friss sírhantokat és az örökzöld növényzetet is pusztítják a vadak. A terület körbe kerítése meg tudná oldani szerinte a problémát.

– Ez – természetesen jogosan – felháborodást okoz a helyiekben, hiszen kegyeleti kérdés. Nemrégiben ezt közmeghallgatáson is jelezték, foglalkoznia kell az önkormányzatnak ezzel a problémával. Éppen ezért online kérdőívet indítok a témában, melyen keresztül a következő hetekben a felsőtárkányiak megoszthatják véleményüket. Én úgy gondolom, a szarvasok nem azért jönnek a temetőbe, mert nagyon kedvelik ezt a helyet, hanem mert be tudnak menni – fogalmazott. Hozzátette, ha szükséges, akkor papíralapon is folytatja a helyiek véleményének kikérését.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában