Közélet

2008.10.30. 12:03

Kosztura: megkezdjük a helyreállítást a kórházrombolók után

A HospInvest szombaton átveszi az egri kórház üzemeltetését. A cég szerint három hónapjukba kerülhet, hogy helyreállítsák az ellenzőik által egy hét alatt végbevitt rombolást.

HEOL

Malackínzás, szerződések begyűjtése, dolgozói véleményládába vizelés, gój motorosok, árpádsávos szélsőségesekkel erősített nagygyűlések, betegellenes sztrájk, majd bűncselekmények elkövetése, kísérlet a kórház vezetésének átvételére a jelenlegi menedzsmenttől - sorolja közleményében a HospInvest, hogy milyen eszközökhöz folyamodtak ellenzőik, akik szerintük hamar kifogyván az érvekből a rombolást választották.

- Az elmúlt hónapokban botrányoktól volt hangos Eger, mivel egyesek kizárólag saját anyagi érdekeiktől vezérelve úgy döntöttek, hogy harcot indítanak a közérdek, azaz 6 milliárd forint kórházfejlesztés és a kórházi dolgozók magasabb fizetése ellen, és azért küzdenek, hogy a kórház kerüljön a csőd szélére. Küzdelmük során nem válogattak eszközökben. Sőt, a kórházrombolók abszurd színjátékuk remélhetőleg utolsó lépéseként bejelentették, hogy forradalmi bizottságot alapítanak és így veszik át a kórház vezetését - mondta el az elmúlt időszakra visszatekintve dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója, aki szólt arról is, hogy szombattól végre ismét a betegeké és a nyugodt gyógyításé lesz a főszerep az intézményben.

Nézze velünk a megyei közgyűlést!

A pénteki megyei közgyűlést itt a heol.hu-n is közvetítjük, ám ezúttal nem a megszokott módon, hanem élő egyenes adásban, mozgóképes formában. Nézze velünk Ön is!

Kosztura szerint azonban az elmúlt hónapok kórházrombolása nem múlik el egyik napról a másikra nyomtalanul. A betegek nagy része időközben más kórházba menekült, a dolgozókat pedig meggyötörték „a magukat szemérmetlenül „kórházvédőnek” nevező kórházromboló érdekcsoport megfélemlítései”. Mint elmondta, a kórházrombolók tevékenysége miatt sokan válnak munkanélkülivé. Hozzátette: az elmúlt hónapok rombolásai alatt keletkezett károkat nekik kell majd helyreállítaniuk. Egy heti rombolás helyrehozatala mintegy három hónap munkáját emészti majd fel.

Biztonsági intézkedések az átvételnél

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, rendőri támogatással készül a HospInvest az egri kórház átvételére - ismertette a cég egyik sajtószóvivője.

Ezzel kapcsolatban megkerestük Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivőt is, ám mint a százados elmondta: nem érkezett hozzájuk ilyen megkeresés. Azonban ha szükség lenne rá, akkor a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezzel kapcsolatban megkerestük Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivőt is, ám mint a százados elmondta: nem érkezett hozzájuk ilyen megkeresés. Azonban ha szükség lenne rá, akkor a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket. Nézze velünk a megyei közgyűlést! A pénteki megyei közgyűlést itt a heol.hu-n is közvetítjük, ám ezúttal nem a megszokott módon, hanem élő egyenes adásban, mozgóképes formában. Nézze velünk Ön is! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!