Közélet

2008.11.08. 15:57

Vacsora Károly Róbert módra Gyöngyösön

Kétszáz meghívott, köztük miniszterek és országosan ismert politikusok voltak a gyöngyösi főiskola vendégei péntek este egy középkori vacsorán.

Faragó Zoltán

- Ez az az ünnep, amikor a Károly Róbert Főiskola megvendégeli támogatóit, partnereit és barátait – mondta ünnepi köszöntőjében az intézmény rektora, dr. Magda Sándor.
A közel kétszáz meghívott között ott ült Tóth Károly, a kutatás-fejlesztésért felelős miniszter, Szabó Pál volt közlekedési miniszter, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, vagy például Juhász Gábor szocialista államtitkár is.
Íme, a régi könyvtárakból gyűjtött, autentikus Mátyás-korabeli menü: ökörszáj falatok senyvesztett lilahagymával fekete rozskenyéren, majd fekete tengeri tokhal zöldfűszermártásban, mátrai vargányából savanyított saláta, s végül „az est glóriája”: fahéjas-lencsés, reszelt birsalmával és káposztaapróval töltött, kemencében sült libacomb, szarvasgombás tojáskocsonyával, mézeskalács mártással, szezámmag felfújttal .
XIII. századi fogások XXI. századi köntösben, vélte dr. Buday Péter mesterszakács, aki az étkekért felelt. A talpalávalót Mága Zoltán főiskolai hallgató húzta – vagy ahogy többen ismerik: a világhírű hegedűvirtuóz (a zenész is a gyöngyösi intézményben tanul - a szerk.).
Zárásképpen a konyha- és a zeneművészt, valamint dr. Mandur Lászlót is tagjai közé fogadta a Gloria Sublimis Borlovagrend. És persze csapraverték a főiskola borászatának legjobb nedűit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!