Közélet

2008.12.06. 08:25

A vidék felé fordul az SZDSZ

A Szabad Demokraták Szövetsége megyei elnökeinek fóruma olyan horizontális szerveződés, amilyen korábban még nem működött a pártban – mondta lapunknak dr. Gyurkó Péter, a liberális párt Heves megyei elnöke.

HEOL

Az említett testület az első ülését nemrégiben Győrött, a másodikat pedig Egerben tartotta, dr. Fodor Gábor országos elnök részvételével.

Gyurkó Péter szavai szerint fajsúlyos politikai kérdésekben igyekeztek közös álláspontot kialakítani. Az SZDSZ új stratégiai programot dolgoz ki, amely várhatóan jövő tavaszra készül el. Ebbe bekerülnek olyan elemek is, amelyekkel korábban nemigen „törődtek” a főleg nagyvárosi bázisra építő pártban. A megyei elnökök éppen most tárgyaltak a vidékpolitikáról, a földkérdésről, a magyarországi vidéki liberalizmusról, a határon túli magyarság ügyéről. A megfogalmazott javaslatok eljutnak a párt országos vezetéséhez, amely azokat beépíti az említett stratégiai programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!