Közélet

2008.12.30. 11:35

Háromezernél több diákot érint a fejlesztés

A közoktatás térségi sajátosságaival kapcsolatos, az Észak-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett pályázat második fordulóját bírálta el idei utolsó ülésén az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉMRFT).

Sz. Z.

Amint arról Sós Tamás, a testület társelnöke tájékoztatott, a döntés nyomán megyénk négy kistérségében tizenegy településen nyertek pénzt a pályázók, s a fejlesztés több mint 3200 diákot érint. Együttvéve két és fél milliárd forintnál nagyobb értékben jobbíthatják körülményeiket az intézmények szűkebb hazánkban. Hat alapfokú iskola feltételei válhatnak ennek köszönhetően jobbakká.

Infrastruktúra-fejlesztésre a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola 217 millió, a gyöngyösi Egressy Béni tanintézet 225 millió forintot kap. Abasáron az Aba Sámuel nevét viselő iskola felújításra 217 millió, ugyanerre és bővítésre a tarnaörsi, boconádi általános iskolák 410 millió forintban részesülnek. A megyei önkormányzat fenntartásában működő Arany János Általános Iskola és Szakiskola 228 millióval részesedik a programból.
Heves megyében négy óvodát segít az ÉMRFT a pályázat nyomán: Bélapátfalva 49 millió, Felsőtárkány 126 millió, Kompolt 230 millió, Recsk 132 millió forinttal gazdagodhat.
Heves megye középiskolái közül a hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola a pályázatával 227 millió, míg a lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola 193 millió forintot érdemelt ki támogatásként.

Valamennyi projekt a közoktatási szolgáltatások még hatékonyabbá és ésszerűbbé tételét, az alapfokú oktatás helyben tartását segíti elő. A pályázatok innovatív, környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat tartalmaznak. A felújítás, bővítés esetén az adott épület teljes körű akadálymentesítése plusz pontot hozott a pályázatot benyújtóknak.

Címkék#Sós Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!