Sport

2010.01.10. 17:59

Farkas és Urbán nyomdokait járva - játékvezetői tanfolyam indul

Farkas Ádám pályafutása példa értékűnek tekinthető. Az Istenmezejéről származó játékvezető 2003-ban vizsgázott sípmesterként a 2009-es évet pedig úgy zárta az NB I-ben, hogy első élvonalbeli idényében 11 mérkőzésen fújta a sípot.

B. Cs.

Az ifjú bíró magánéletbeli párjának, Urbán Eszternek is emlékezetes esztendőt hozott a tavalyi, ugyanis – kis hazánkban harmadik hölgyként – bekerült a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) játékvezetői keretébe. Kettejük együttes előre haladása ritkaságnak számít, de egyben bizonyságra arra is, hogy aki fiatalon válik a sípmesterség elhivatottjává, milyen magasságokig juthat. Ehhez a meglévő adottságokon túl rengeteg szorgalomra, tanulásra és kitartásra van szükség, amiben sem Farkas, sem Urbán nem szűkölködik.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Farkas Ádám jó példa lehet a most kezdők bírójelöltek számára FOTÓ: A SZERZŐ
[/caption]

A siker receptjének elengedhetetlen összetevőjeként említendők továbbá a tevékeny segítők, a kiváló, idősebb kollégák és a családi háttér.
Ma még nem lehet tudni, hogy ki követi megyénk tehetséges ifjait a játékvezetői pályán, ám a lehetőség mindenki számára adott.

A Heves Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága ugyanis elindította alapfokú sípmesteri tanfolyamát, amelyre még lehet jelentkezni. A 13 hetes képzés nem csak a bírói ténykedéshez, hanem az edzők szakmai továbblépéséhez is szükséges, és hasznos lehet sportvezetők számára is. A kurzussal kapcsolatban Kiss Tibor, a megyei LSZ Játékvezetői Bizottságának alelnöke szolgál bővebb felvilágosítással a 30/985-4646-os telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!