Közélet

2014.04.10. 15:00

Idén is lesz Ovikert program, májusban palántáznak

A program célja a gyerekek egészséges életmódra nevelése.

HEOL

Az óvodák április 18-ig pályázhatnak, ha részt szeretnének venni az Ovikert programban, melynek célja a gyerekek egészséges életmódra nevelése. A programot életre hívó és megvalósító Stiller Tamás szeretné, ha a zöldségtermesztés a mindennapi élet része lenne és a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kapna a szezonális zöldségek, gyümölcsök fogyasztása.

Olyan óvodák jelentkezését várják, amelyek rendelkeznek szabad, megművelhető földterülettel.

Az Ovikert program jelenleg már 22 Heves megyei óvodában sikeresen működik, a munkát a szervezők, az ötletgazda és Szurovecz Roland kertészmérnök folyamatosan segíti. Éppen ezért Stiller Tamás úgy véli, elérték a kitűzött célt.

- Az óvodákban a gyerekek az intézmény által termelt zöldségeket fogyasztják, ám ezt megelőzően játszva megtanulják a zöldségtermesztés fortélyait, és annak fontosságát.

Életüknek így észrevétlenül része lesz az egészséges életmód és a természet közeli élmény – tette hozzá Stiller Tamás, aki májusi fagyosszentek előtt szeretné elvégezni az óvodákban a talaj előkészítést, hogy május 12-23-ig el lehessen palántázni.

A szervezők Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint a Balaton déli partján lévő intézmények jelentkezését várják.

Stiller Tamás tavaly átvehette lapunk Év Embere díját. A vele készült interjút ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!