Közélet

2017.04.09. 11:59

Már látszik, mi a legkedveltebb egri fogás

Május 15-ig szavazhatnak a helyiek és az ide érkező turisták a legegribb ételre, italra.

heol

A Görög Kávézóban találkoztunk Ábry Zoltánnal, a GasztroTavasz nevű egri kezdeményezés főszervezőjével, és mi más, mint a hely egri itala, a datolyás, fűszeres Talizmán kávé mellett vitattuk meg, hogyan is áll most az akció.
– Egyre növekszik az érdeklődés, már több százan szavaztak, szerintük melyik az legegribb étel a felhozatalból – mondta büszkén Zoli, aki nem látszott túl kipihentnek, de mint mondta, ez csak azért van, mert folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több emberhez eljusson a GasztroTavasz híre. Tudatta, hogy a napokban készült el az a térkép, ami mostanra már mind a 16 résztvevő étterem, kávézó, cukrászda pultjain megtalálható és, amivel már könnyedén végigkóstolhatjuk mind a 27 nevezett étel- és italkülönlegességet, valamint desszertet Egerben és környékén. Az ötletgazda azt is hozzátette: már most látszik, melyik a legkedveltebb ital és étel, de természetesen nem árulta el, mivel május 15-ig még teljesen nyitott a verseny, addig történhet még helycsere.



S, hogy mi is az a GasztroTavasz? A kezdeményezés célja, hogy végre kiderüljön, mitől igazán egri egy étel/ital. Ehhez pedig egy játékos közösségi programot indítottak az egrieknek és az Egerbe érkező turistáknak.
A vendéglátóhelyek közül akad, amely a helyi termelők termékeire építi a fogását, van, aki a névadásban tiszteleg Eger történelme előtt, más a török időket idézi fel, és vannak olyanok is, akik komplett szimbólumrendszerben jelenítik meg Eger domborzatát és épületeit. A fogásokat GasztroTavasz jellel ellátva találják meg az étlapokon.
 
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ábry Zoltán kóstolásra invitál mindenkit Fotó: Berán Dániel
[/caption]
 

Így szavazhatnak

A tételekről gazdag írott és képi anyag – a Heves Megyei Hírlapban és a heol hasábjain is–, rádiós stúdióbeszélgetések, és Eger gasztronómiáját lendületesen bemutató kisfilmsorozat készül, olykor hazai hírességekkel, amit megtekinthetnek majd a GasztroTavasz honlapján, illetve oldalunkon is. Az éttermek, cukrászdák, kávézók nevezett fogásaira, italaira egészen május 15-ig szavazhatnak. Döntsék el Önök, melyik a legegribb étel/ital!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!