Hírek

2007.04.24. 15:43

Vezetőváltások a fővárosi közműcégek élén

Jelentős átalakuláson, szerkezetváltáson megy keresztül a fővárosi önkormányzat gazdálkodása, intézményeinek működése, köztük az egészségügyi és az oktatási szféra intézményei is - jelentette ki Demszky Gábor a Városházán.

BAMA

A szabad demokrata főpolgármester bejelentette, hogy szerdán az önkormányzat szakbizottsága több közműcég vezetőjének cseréjéről dönt majd. Így a BKV után új vezető kerülhet például a távfűtőművek, a közterület-fenntartó és a gyógyfürdő társaság élére június 1-jével. Demszky Gábor sikeresnek mondta az önkormányzat múlt évi gazdálkodását, s példaként azt említette, hogy 29 milliárd forintos pénzmaradvánnyal zártak. Ennek az összegnek egy részét a szociálpolitikára költhetik - jegyezte meg.

A főpolgármester az MTI-nek elmondta azt is, hogy tárgyalást folytat Persányi Miklóssal, aki - mint mondta - hajlandónak tűnik arra, hogy néhány év miniszteri kitérő után visszatérjen az állatkert élére. Hozzátette: terveik szerint az állatkert és a vidámpark területét összevonják, s ez utóbbit külső városrészre telepítik, ahol fejleszteni is lehet azt.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!