Salakpályás torna

2024.04.18. 12:32

Elmarad a salakkirály Nadal és Marozsán összecsapása Barcelonában

A barcelonai salakpályás torna első fordulójában még nem kellett pályára lépnie Marozsán Fábiánnak, aki a második körben magabiztos és gyors győzelmet aratott a francia Luca van Assche ellen. A spanyol Rafael Nadal is győzelemmel kezdett, de a korábbi világelső spanyol teniszező a második fordulóban sima vereséggel búcsúzott az ausztrál Alex De Minaur ellen, és így elmaradt a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes klasszis és a magyar játékos várva várt csatája.

MW

A spanyol Rafael Nadal búcsúzik

Forrás: MTI/EPA

Fotó: James Ross

Rafael Nadal tavaly januárban sérülés miatt feladta az Australian Opent, s utána sokáig bizonytalan volt, hogy mikor foghat újra ütőt a kezébe a spanyol klasszis. A teniszező egy műtéten esett át, majd a hosszú rehabilitáció után eddig csupán három tétmérkőzést játszott, még az idei év legelején, Brisbane-ben, de kisebb fájdalomra panaszkodva, biztonságból az idei ausztrál nyílt teniszbajnokságtól már visszalépett – írta meg a Magyar Nemzet.

A salak királya kiesett

Kedd délután jött el az újabb visszatérés ideje, s ráadásul abban a városban, ahol Nadal már tizenkétszer nyerte meg a tornát, mi több, a centerpálya 2017 óta az ő nevét viseli. A barcelonai közönség ovációval fogadta a kedvencét, s Nadal nem is okozott csalódást, magabiztosan, 6:2, 6:3-ra legyőzte a világranglistán 62. olasz Flavio Cobollit.

Ajándéknak tekintem, hogy itt lehetek Barcelonában. Úgy készülök, hogy ez az utolsó részvételem itt. Nem tudom, mit hoz a jövő, de a lehető legjobb esélyt akarom adni magamnak. A múlt heti edzések pozitívak voltak, abban a reményben lépek pályára, hogy a legjobbamat tudom nyújtani

– idézte a Magyar Nemzet Nadal meccs előtti szavait. 

A spanyol játékos a következő fordulóban, a legjobb 32 között a negyedik kiemelt, ausztrál Alex De Minaur ellen lépett pályára, de a rutinos teniszező viszonylag simán, 7:5, 6:1-re kikapott. Úgy tűnik, hogy a hosszú kihagyás után nagyon nehéz a visszakapaszkodás még a salak korábbi királyának is.

Madridban, majd Rómában megpróbálok előrébb lépni, mert ha van egy torna, amiért érdemes mindent beleadni, sőt belehalni, akkor az Párizs

– fogadkozott a vereség után Nadal, aki nem adja fel, megpróbál a Roland Garrosra ismét formába lendülni.

Nadal helyett Acosta

Marozsán Fábián eredetileg csak a 17. kiemelt volt a tornán, de a címvédő Carlos Alcaraz visszalépése miatt előlépett a 16. helyre, ezért csak a második fordulóban mutatkozott be. A világranglistán 39. magyar éljátékosra a francia Luca van Assche (99.) várt, aki 19 esztendejével az első száz negyedik legfiatalabb játékosa

MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián
Fotó: Cristobal Herrera-Ulashkevich / Forrás: MTI/EPA

A belga származású teniszező 2021-ben junior bajnok volt a Roland Garroson. Marozsán imponáló fölényben játszott, az első szettet nullára hozta, a másodikban is 3:2-re vezetett, amikor Luca van Assche feladta a mérkőzést. A magyar kiválóság a negyeddöntőben a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadallal találkozhatott volna, csakhogy a Barcelonában visszatérő spanyol klasszis vereségével elmaradt a várva várt összecsapás. Marozsánra így a tizenhat között egy igazi salakspecialista, az argentin Facundo Diaz Acosta vár majd, aki 53. az ATP-rangsorban, és februárban tornát nyert Buenos Airesben.

Barcelona, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Marozsán (17.)–Van Assche (francia) 6:0, 3:2-nél Van Assche feladta

De Minaur–Nadal 7:5, 6:1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában