LADIK: Kalandra fel!

2013. április 26. 09:42 , Legutóbb frissítve: 2013. április 26. 13:30 heol.hu
Heves megye | Befejeződött lapunk médiavetélkedőjének a megyei döntője Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Nézze meg, melyik csapat jutott be az országos versenyre!

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

14:00

Nánai Firkászok, a győztes csapat

Szlama Tiborné, iskolánk igazgatója készített fel minket a versenyre. Az írásbeli feladatokon kívül átnéztük a Heves Megyei Hírlapot, és a tavalyi, és az azelőtti feladatokat gyakoroltuk. Nagyon izgatottak voltunk, de a végén belejöttünk a csapatmunkába. Az utolsó feladat tetszett nekünk a legjobban, mert szerettük, hoyg mi dönthettük el, mi legyen az újságba.
Nagyon örölünk, hogy megnyertük a versenyt, egyáltalán nem számítottunk rá, így még nagyobb az öröm - mondta el lapunknak Szabó Viktor, a győztes csapat kapitánya.

  A győztes csapat Fotó: Gál Gábor A győztes csapat Fotó: Gál Gábor

13:40

Feszült figyelem van a teremben, a zsűri hamarosan kihirdeti, melyik csapat jut tovább a május 27-28-i pécsi döntőbe.

A zsűri elnöke, Kovács Nikolett megköszönte minden csapatnak a részvételt.

- Nehéz dolga volt a zsűrinek. Minden csapat kreatívan oldotta meg a feladatokat. Örülünk annak, hogy sok új dolgot is tanultatok a játékok során. Mindenkit arra biztatok, hogy jövőre is induljatok a versenyen! A 8. osztályosok se szomorkodjanak, mert számukra is biztosít az Axel Springer megjelenési lehetőséget. A Sajtó és Tanulás (SÉTA) program középiskolásoknak szól, ahol számos érdekes információval bővülhetnek a diákok - mondte el az Axel Springer Kft. projektmenedzsere zárszóként.

A felkészítőtanároknak Kaló Anikó, pedagógiai szakértő, a Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézmény munkatársa köszönte meg munkájukat.

Az eredmény:

1. Nánai Firkászok
2. Ladyk megye
3. Titanic
4. Béla és a csajok
5. Atomcsibék
6. Rédei Tintabetyárok
7. Nyomda ördögei
8. Hatvani Ladikosok
9. Mérai Lányok

Gratulálunk minden csapatnak!

13:15

Újabb szünet, majd következik az eredményhirdetés.

12:50

7. (utolsó) feladat

Az én újságom!

Üres A3-as papírra címlapot kell terveznie a diákoknak, olyat, amilyet a saját korosztályuknak csinálnának. A képeket és a szövegeket más újságból kell kivágniuk és felragasztani a lapra. Amint ezzel végeztek minden csapat 3 percben bemutatja a saját újságját.

Mi kell a diákok szerint egy újságba? Mit olvasnának szívesen?

Az újságba tettek időjárásjelentést, hirdetést, tv műsor ajánlót, viccet, akciós ajánlatokat, bulvárhíreket, gazdasági híreket, sporthíreket, vonalkódot!, sok-sok fotót, aktualitásokat, a fiatalokkal kapcsolatos információkat, pletykákat, horoszkópot.

12:10

6. feladat

Apróhirdetés

Kanális, félkarú óriás, piros lap, alszom, mentes víz. A megadott szavakból kell a csapatoknak apróhirdetést írni. Hogy mit adnak el, azt ők dönthetik el.

Mivel a kilenc csapatból csak ketten tudták, hogy mit jelent a kanális, ezért a zsűri úgy döntött, hogy elárulja nekik.

S hogy miként valósították meg a feladatot? Íme az ötletes megoldások!

Hatvani Ladikosok:

A félkarú óriás eladó! Minden nap friss mentes vizet adagol, kanálisillattal biztosítva. Ő egy diplomás bíró, aki sok szeretettel osztogatja a piros lapokat a játékosoknak. Amíg én alszom, vakargatja a lábam közötti mélyedéseket, mely igazán megnyugtató hatással van a bioritmusomra. Érdeklődését jelezze a szivárvány végénél lévő koboldok aranyos bográcsánál. Ezt koppintsa meg és megjelenik Csingiling, aki tájékoztatja Önt az óriás használati utasításáról.

Atomcsibék:

A hatvani kanális tűzoltókocsija elveszett. Bizonytalan körülmények között lopták el valószínűleg az 5 tonnás járgányt. Aki látja, a félkarú óriás fantázianévvel ellátott szolgálati kocsit, az jelentkezzen nálam. Tegnap oltottak vele, azután kelt lába. Én szolgálaton kívül otthon voltam. Mivel focirajongó vagyok, gyakran egész éjjel a tv előtt gubbasztok. Ekkor kaptam a hírt. Telefonáljanak a számom a lap alján megtalálható. A jutalom nem marad el, a becsületes megtaláló egy jó nagy karton mentes vízzel gazdagodik!

Ladyk megye 2.0:

Barna hajú, sérülést szenvedett, félkarú óriás kapható. Motorbalesetben vesztette el karját, de kitartó és folytatja a focikarrierjét, ugyanis a futballban a lába fontos. Keveset alszik, ő inkább szorgalmasan gyakorol és csak mentes vizet iszik, mert egészséges szeretne maradni. Piros  lapot még sportkarrierje során nem kapott és nem is tervezi. Úszni is tud, mivel a kanálisba beleesett és kiúszott félkarral. Szuper pasi, megmenti a hölgyeket, űrhajós is volt és Axe-ot használ. Jelentkezését várjuk: 06901369

Titanic:

Rosszul alszol? Tudom, mi a megoldás. Bemutatom ezt a  félkarú óriást, amelyben található egy ízesített piros lap és egy különleges kanális. Annyi a feladatod, hogy a félkarú óriás hátába mentes vizet önts! Az ízesített piros  lap hatására a víz málna ízesítést kap, ezáltal nyugodtan és stresszmentesen tudsz pihenni.

Béla és a csajok:

Félkarú óriásom kanálisa ELADÓ! Mesntes víz folyik benne. Piros lapokkal díszített, 15 méter hosszú, 999 999 forintért. Elérhetőség: 06708090 www. otutánnezavarjanak.hu

Mérai Lányok:

A félkarú óriás, aki a kanálisban alszik, hű társat és mentes vizet keres. Előnyben a focista lányok, akik még nem kaptak piros lapot: Érdeklődni 06964789699 számon, vagy írjál félkarúórias@mentesvizet.keres

Rédei Tintabetyárok:

Eladó! Egy palack piros lappal ellátott mentes víz, melynek altató hatása van. Egyetlen cseppje egy félkarú óriást is kidönt. Érdeklődni: a kanálisban, a törpék háza mellett.

Nyomda ördögei:

Figyelem! Eladó egy kanális, amiben egészségmentes víz folyik, félkarú óriásoknak ajánljuk, garantáltan elalszik tőle. Mindössze egy piros lapért viheti el. Ezt hallgassák: kettőt fizet egyet kap! Elérhető: www.felkaruoriasoknakajanljuk@piroslap.hu Tel: 061/457064

Nánai Firkászok:

Eladó egy félkarú óriás, aki kizárólag mentes vizet fogyszt. Délelőtt alszom, ezért délután  jöjjenek a kanálisba. Ui: Ne engedják focizni, mert már többször is piros lapot kapott, mivel felrúgta az embereket. Telefon: 0670 telefonom meg nincsen.

12:00

5. feladat

Memória

A diákok a pénteki újság címlapját kapják meg, amelyet 5 percig nézhetnek, majd miután elvették tőlük a lapot 10 kérdésre kell válaszolniuk.

A versenyzőknek meg kellett jegyezniük például, hogy mennyibe kerül az újság előfizetve, hányadik oldalon folytatódik az időjárás, mi a vonalkód utolsó öt számjegye és hogy hány darab hirdetetés van az oldalon.

11:35

4. feladat

Kirakó

A csapatoknak képdarabokból kell összerakni egy képet, és írni hozzá egy történetet 5 mondatban.

A fotón egy rendőrautó látható, mellette egy kisfiú, aki éppen megpróbálja kinyitni a járművet.

Született olyan megoldás, miszerint a kisfiú ellopta a rendőrautót és a zsaruk órákon keresztül üldözték, mire végre elkapták, kiderült, hogy Sebastian Vettel gyermeke a titikzatos autótolvaj.

Más csapat szerint a történet az, hogy kisfiú azt hitte az apukája autója, ezért szeretett volna beleülni. Mivel enyhítő körülménynek felhozta, hogy még nem tud olvasni, így csak 5 perc sarokbaállítást kapott.

Egy másik történet szerint a kis Jocóka arról álmodik, hogy egyszer majd elkapja a gengsztereket, így segítséget kér a paptól, aki a rendőrautóban szundikál. De mit keres egy pap a rendőrautóban? Merült fel a megválaszolatlanul hagyott kérdés.

11:22

Tíz perc szünet következik.

11:05

3. feladat

TOTÓ

Média témában kell 13+1 kérdést helyesen megválaszolniuk a csapatoknak.

10:40

2. feladat

Mi írjuk a holnapi újságot

A diákoknak a Hírlap mintacímlapját olyan tartalommal kell megtöltenie,  amit szívesen olvasnának a másnapi újságban.

A Heves Megyei Hírlap szombati számának vezetőanyagához szinte mindegyik csapat saját magát írta, mint LADIK győztes. A címlapon ugyanakkor szerepelt utórengés, hirdetés, jegyzet Orbán Viktorról, időjárás, vicc és bulvár is.

10:20

1. feladat

Ilyenek vagyunk mi!

Az első feladatban a diákok bemutatkoznak előre meghatározott szempontok alapján.

Először a Nánai Firkászok adják elő énekes műsorukat.

Másodjára a Nyomda ördögei mondják el egyenként, hogy kinek mi a hobbija, mennyi háziállatuk van, melyik a kedvenc újságjuk, melyik tárgyat tanulják a legszívesebben és miben a legjobbak.

A Rédei Tintabetyárokról megtudtuk, hogy a Heves Megyei Hírlapot úgy forgatják, mint a Helyesírási Szabályzatot.

A Mérai Lányoknak a sportolás a mindenük, legszívesebben a magyart tanulják, és a Hírlapot is együtt olvassák.

Béla és a csajok: a csapat lelke Béla. Megtudjuk, ő színész, filozófus, nőfaló. A Lányok is azért olvassák a Hírlapot, mert Béla is benne van.

A Titanic kedvenc újságja is a Hírlap. Mindig összetartanak, egymás minden titkát tudják.

Ladyk megye 2.0: céljuk, hogy megnyerjék a versenyt, szeretnek sportolni, együtt mennek edzeni, a hetes a kedvenc számuk, ennyi háziállatuk is van.

Atomcsibék vagyunk, tuti, amit tudunk.
Nem fog rajtunk ki a LADIK
megnyerjük, ha rajtunk múlik.
Kezünkben a Story. Bemutatónk szupi...
Bemutatónk nincs egy flekk, eszközünk hozzá a rap...

A Hatvani Ladikosok összetartó csapat, szeretnek zenét hallgatni, sportortolni és olvasni.

10:00

A versenyzőket Kovács Nikolett, az Axel Springer Kft. projektmenedzsere, a zsűri elnöke köszönti.

- Idén kilencedik alkalommal szervezzük meg a versenyt. Szeretnénk a diákokkal is megszerettetni, amit mi csinálunk, az újságírást. A legjobb csapat képviselheti Heves megyét majd Pécsett - mondta el.

Kérdésére, hogy melyikük szeretné megnyerni a versenyt, mindegyik csapat kézfeltétellel és hangos sikítással jelzett.

A csapatok készen állnak, és indulhat a verseny.

A Heves Megyei Hírlap a 2012/2013-es tanévben ismét meghirdette a LADIK - „Lapot a diákoknak!” elnevezésű vetélkedősorozatát.

A vetélkedő az ország valamennyi megyéjében elindult, sőt, a programhoz csatlakoztak a határon túlról is. A mai megyei döntő győztes csapata továbbjut az országos döntőbe, amelyet Pécsett rendeznek majd meg május 27-28-án.

Heves megyében a megyei döntőbe kilenc csapat jutott be

Nánai Firkászok, Kisnána

Nyomda ördögei, Sirok

Rédei Tintabetyárok, Nagyréde

Mérai Lányok, Tarnaméra

Béla és a Csajok, Sirok

Titanic, Tenk

Ladyk megye 2.0, Eger

Atomcsibék, Hatvan

Hatvani Ladikosok, Hatvan

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
LADIK: Kalandra fel!

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Esernyővel ugrott ki a tizedikről, túlélte

A hétéves kínai kisfiú egy rajzfilmből szedte az ötletet.

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Több száz éves könyvecske került elő.

NB I: zavar, elcsípett pillantás – ezért maradt ki a Gyirmót Fradi elleni büntetője

NB I: zavar, elcsípett pillantás – ezért maradt ki a Gyirmót Fradi elleni büntetője

Holczer Ádám kihasználta, hogy Simon András és Máté János nem értett egyet abban, ki rúgja a 11-est.

Vasárnapi sportműsor: topligák el Clásicóval, kézi BL, NB II

Arsenal–Manchester City az FA-kupa döntőjéért • Moto GP • Sznúker.

Vasas–Honvéd: Nagy Gergely lázas betegen lett a meccs legjobbja

A Vasas kapusa megfogta Lanzafame tizenegyesét és a hosszabbításban is hatalmasat védett.

Gera: születésnap, mesterhármas, Fradi-győzelem

Gera: születésnap, mesterhármas, Fradi-győzelem

A Gyirmót előnyben volt, de Gera Zoltán megfordította a meccset • A hazaiak lőttek lesgólt és kapufát is, az utolsó percekben pedig tizenegyest hibáztak.

Úszás: Sós Csaba kijelölte a magyar csapatot a vizes vb-re

Az ob végéig kvalifikációt szerző versenyzők mostantól kezdve védettséget élveznek.

Örülhet a Vasas: Nagy-bravúrokkal fontos győzelem

Nagy lehetőséget szalasztott el az éllovas Honvéd, amely kikapott a piros-kékektől az újpesti rangadón.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér