Labdarúgás

2024.04.25. 18:13

Heréd–Füzesabony: jön a 6/6-os csapatok derbije

Két olyan csapat találkozik egymással a Heves vármegyei I. osztály 21. fordulójában, amely eddigi mind a hat tavaszi mérkőzését megnyerte. Heréden azonban egy sorozat most bizonyosan megszakad. Hogy melyik gárdáé? Arra két egykori hatvani csapattársnál kerestük a választ, akik most ellenfélként találkoznak egymással.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 17.00:

HERÉD LC (4.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (1.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Rozsnaki Gábor (Csathó, Derda N.).

– Nagyon jó a csapaton belüli összhang, szeretünk együtt lenni és együtt futballozni, ami látszik is a pályán – válaszolta a HLC középpályása, Bárkányi Arnold arra a kérdésre, hogy miben keresendő az idei menetelés záloga. 

– A téli szünetben sikerült minőségi játékosokkal erősíteni, és az edzőnk, Német Gyula megtalálta a kerethez passzoló legjobb felállást. A játékosok azokra a posztokra kerültek, ahol a legtöbbet tudják adni a csapatnak.

A 35 éves futballista február elején artroszkópos műtéten esett át, a levált gyűrűporcdarabokat kellett kitakarítani a térdéből.

– Négy hete edzek a többiekkel, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy visszanyertem a régi formámat. Mindenesetre dolgozok rajta – közölte Bárkányi, majd rátért arra, mire lesz leginkább szükség a részükről ahhoz, hogy az ő győzelmi sorozatuk folytatódjon, ne pedig a Füzesabonyé. – A bajnoki cím esélyesének tartom az FSC-t, amely gárda szintén remek formában érkezik hozzánk. Többet is edzenek a vendégek, mint mi, viszont nekünk nincs vesztenivalónk. Megpróbálunk hazai pályán lelkesen és gólratörően a győzelemre játszani.

Bárkányi Arnoldékat eddig sikertelenül próbálták visszatartani
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az élen álló Füzesabonyi SC-Erőss út együttese nemcsak hogy tavaszi mind a hat meccsét megnyerte, de még gólt sem kapott, miközben 22 találatot szerzett. Szabó Rolandtól elsőként az iránt érdeklődtünk, hogy ilyen szereplés közepette lehet-e egyáltalán hiányérzet?

– Valóban, eddig, mondhatni, tökéletes mutatóval állunk a tavasszal – válaszolta a 33 esztendős futballista. 

– Rengeteget dolgozunk azért, hogy ezt minél tovább kitoljuk. Hiányérzet ettől függetlenül mindig van egy csapat vagy játékos teljesítményében. Jómagam például abban érzem ezt, hogy a mérkőzés elejétől nem helyezünk elég nyomást az ellenfelekre. Szerencsére az elmúlt hétvégén már ebben is léptünk előre, és bízom benne, hogy ezt a soron következő mérkőzésen is megtartjuk.

Szabó Roland (felül) és társai eddig kiválóan bírják a magasságot
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az FC Hatvan NB III.-as csapatától tavaly nyáron igazolt Szabó Roland elmondása szerint, egyre jobban megy neki a játék az FSC-ben, miközben minden területen igyekszik utolérni régebbi önmagát.

– Főleg a védekezésben vannak feladataim, de szerencsére az a csapat erősségének számít, hogy együtt, kompletten oldjuk meg ezeket a helyzeteket, mellette pedig a támadásépítésből is ki tudom venni a részem – emelte ki a védő, majd rátért a szombati vetélytársra. 

– Aki ismeri a herédi csapatot, az tudja, hogy nem meglepetés a szereplésük, hiszen remek edző irányít és remek játékosok alkotják a gárdát. Velük szemben fontos lesz, hogy az első perctől kezdve nagy iramot diktáljunk és nyomás alá helyezzük őket. Meg kell találni azokat a területeket, ahol mögéjük tudunk kerülni, a helyzeteket pedig kíméletlenül ki kell használni. Ugyanakkor a védekezésben meg kell tartani a stabilitást, ugyanis sok gólt is képes szerezni a HLC.
Ősszel: 0–5

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 17.00:
EGERSZALÓK (8.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.) 
Egerszalók. V.: dr. Lendvai Gábor (Lovas, Juhász Á.).
Ősszel: 1–0 

MAKLÁR (6.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (3.) 
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Fenyvesi Szabolcs (Molnár A., Szabó B. – Pest vármegyeiek)
Ősszel: 0–2

PETŐFIBÁNYA (13.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.) 
Petőfibánya. V.: Juhász Sámuel (Orosz, Oancz).
Ősszel: 1–3

MARSHALL-ASE (5.)–BESENYŐTELEK (10.) 
Andornaktálya. V.: Lucián János (Törtei, Pápista).
Ősszel: 4–0

Szombat, 19.00:
HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)–LŐRINCI (2.) 
Heves. V.: Kocsis József (Varga L., Derda J.).
Ősszel: 1–2

Szabadnapos: Eger SE II. (12.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában