Baleset

2024.03.21. 11:31

Mentőhelikopter vitte az M3-asról az MKIF munkatársát

Figyelmetlenségből adódik sok baleset. Az autópálya kezelő munkatársai csak dolgozni próbálnak, de már több tucat balesetet szenvedtek. Mentőhelikopter vitte kórházba legutóbb, kedden az egyik, az M3-as autópályánál dolgozó munkást.

Heol.hu

 Súlyos állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba kollégánkat kedden, miután egy kamion árokba lökte brigádszállító autónkat, amely a leállósávon, figyelmeztető jelzés használata mellett forgalomterelés előjelzését végezte. Végtelenül szomorú, hogy 2022. szeptember elseje óta – mióta mi üzemeltetjük a hazai gyorsforgalmi utak 60 százalékát– ez a keddi már a 36. olyan baleset, amelyet kollégáink szenvedtek el szolgálatteljesítés közben – tette közzé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hivatalos Facebook oldala.

Közlésük szerint legtöbbször a közlekedők figyelmetlensége miatt következik be ilyen karambol. 

– A mi munkahelyünk az autópálya, azért dolgozunk, hogy önök biztonságban használhassák a pályát. Mint ahogyan önöket, kollégáinkat is várják otthon!  Munkatársunknak gyors és teljes felépülést kívánunk, a családdal vagyunk lélekben és minden segítséget, amit tudunk megadunk számukra! – hangsúlyozta az autópályakezelő. Kiemeltek néhány pontot, mely segítheti a biztonságos munkavégzést. Azt kérik, hogy:

  • melléjük már lassítva érkezzenek,
  • figyeljenek azokra a sárga villogós járművekre, amelyekkel dolgoznak,
  • figyeljenek az előjelzésekre is, melyek autóikon vagy a pálya mellett vannak,
  • tartsanak nagyobb távolságot, amikor - csökkentett sebességgel - elhaladnak mellettük.
     
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában