Ítélet

2024.03.29. 09:20

Elítélték a szalámiért késelő férfit + videó

Már az előkészítő úlésen megszületett az ítélet annak a vendégmunkásnak az ügyében, aki megölte a vele egyazon üzemben dolgozó – szintén vendégmunkás – sértettet. A rúd szalámiért késelő férfinek nyolc évet kell börtönben töltenie.

Sike Sándor

Az Egri Törvényszék csütörtökön tartott előkészítő ülést, amelyen a vádlott beismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így döntés is született – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól. A a rúd szalámiért késelő férfi esetével portálunk is részletesen foglalkozott.

Bilincsben, vezetőszáron érkezett a bíróság elé a szalámiért késelő férfi
Bilincsben, vezetőszáron érkezett a bíróság elé a szalámiért késelő férfi
Forrás: Agria Tv

A törvényszék sajtószóvivője elmondta: a bíróság jogerősen 8 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta, és beszámította a fogvatartásban töltött időt, valamint 10 év Magyarország területéről kiutasításra is ítélte őt. A bíróság rendelkezett a bűnügyi költségről és a bűnjelekről is.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és a sértett munkavállalás céljából tartózkodtak Magyarországon, egyazon üzemben dolgoztak. Magyarországi tartózkodásuk ideje alatt a kapcsolatuk megromlott, emiatt a vádlott a vádbeli cselekmény előtt nem sokkal a közös munkásszállóból másikba költözött.

A tragikus véget érő történet szétköltözésüket követően történt, amikor is a sértett egy születésnapi rendezvényen vett részt, ahonnan hajnali egy óra körüli időben indult haza. Közben a vádlott a sértett keresésére indult abból a célból, hogy a köztük lévő konfliktust vele megbeszélje, rendezze. 

A terhelt a sértett szálláshelytől úgy két-, háromszáz méter távolságra találkozott össze a hazafelé tartó sértettel. Ám eszébe se jutott a konfliktusuk elsimítása, rendezése. Meg sem kísérelve valamiféle megbeszélést, a vádlott a sértettre támadt, és őt a magával vitt késsel hasba szúrta, illetve a bal felkarján megvágta, majd a helyszínről elmenekült. 
A szálláshelyére önerejéből visszatérő sértettet a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol a rajta elvégzett műtétet követően elhalálozott.

A rúd szalámiért késelő férfi a Tényekben

A Tények videóban foglalta össze az esetet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában