Emberölés

2023.11.09. 09:25

Megölte társát egy üzbég férfi Hatvanban

A 24 éves elkövető egy 12 centiméter pengehosszúságú késsel szúrta le a nála jóval idősebb sértettet az utcán.

Heol.hu

A sértett által a támadáskor viselt ruha, a nyíl a kés behatolásának helyét mutatja.

Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Az ügyben a Heves Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő terhelttel szemben - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint ismertette, a nyomozás során felderített, a vádiratban is rögzített tényállás szerit a vádlott és a sértett – két üzbég állampolgár – munkavállalás céljából, engedéllyel tartózkodott Magyarországon. Mindketten azonos munkahelyen dolgoztak, és egy darabig közös szálláson is laktak, így ismerték egymást. A férfiak között 2022 decemberében romlott meg a viszony, amikor a vádlott azzal gyanúsította ismerősét, hogy ellopta azt a rúd szalámit, melyet ő a mindenki által használt konyhai hűtőszekrényben tartott.

A 2022. december 17-ére virradó éjjel a sértett Hatvanban egy születésnapi rendezvényen vett részt, ahol leittasodott. Innen hajnalban kerékpárral indult a szálláshelyére, Kerekharasztra. Eközben otthonából a terhelt is útra kelt azért, hogy megkeresse földijét, akivel rendezni akarta kettejük konfliktusát. A két férfi egy útkereszteződésben futott össze egymással, ahol a vádlott nyomban a kerékpárosra támadt, és őt a magával vitt késsel, közepes erővel, szemből gyomortájékon szúrta, illetve a bal felkarján megvágta. Ezt követően az addig viselt gumikesztyűjét levette, majd a közelben a késsel együtt eldobta, és elmenekült a helyszínről. A megtámadott még önerejéből vissza tudott térni a lakására, ahonnan a mentő rövid idő múlva kórházba szállította. Itt a férfi a rajta szakszerűen elvégzett műtét ellenére aznap éjjel elhalálozott - fogalmazott a szakember.

Hozzátette, a vádiratában a főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje nyolc év börtönre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri. Emellett a vádhatóság a terhelt Magyarország területéről történő, tíz év időtartamú
kiutasítására is indítványt tett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában