Bűnügy

2024.04.15. 13:09

Az interneten verte át a vevőket egy nő Hevesben

Az interneten elkövetett csalássorozattal vádol az Egri Járási Ügyészség egy 33 éves, korábban Érden élő nőt.

Heol.hu

A fotót a rendőrség készítette az elsőként ismertetett csalássorozat nyomozása során

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint a vádlott egy Magyarországon népszerű weboldalon 2021 májusa ás 2022 januárja között kínált eladásra olyan hangszórót, mobiltelefont, fülhallgatót, szerszámot, okosórát, és infrapanelt, melyek egyikével sem rendelkezett. A hirdetésekre jelentkező sértetteket így mind a teljesítési készsége, mind a teljesítési képessége tekintetében tévedésbe ejtette. A nő rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogtalan haszonszerzési céllal követte el a bűncselekményeket.

A járási ügyészség összesen 32 rendbeli csalást tett a vád tárgyává. A vádlott ezek elkövetését beismerte a rendőrségi kihallgatása során. Elmondása szerint a sorozat azzal kezdődött, hogy a weboldalon eladott egy létező hangszórót, ám miután a hirdetést nem törölte, arra továbbra is jelentkeztek az érdeklődők. A terhelt első körben valamennyiüknek ismét eladta a már más tulajdonába került hangfalat. Ezután különböző álneveken újabb hirdetéseket adott fel, melyekben egyéb nem létező árukat kínált, minden esetben kikötve a vételár előre történő átutalását. Természetesen egy idő után összecsaptak a feje fölött a hullámok, a hoppon maradt vevők közül többen feljelentést tettek ellene.

Az üzletszerűen elkövetett csalással vádolt, jelenleg ismeretlen helyen bujkáló nő esetében a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság – a távollétében – ítélje őt börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint közügyektől eltiltásra, emellett szabjon ki vele szemben 565 ezer 85 forint vagyonelkobzást is.

Az Egri Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalással vádol egy 20 éves felsőzsolcai férfit, aki az interneten 210 ezer forintért kínált eladásra egy képzeletbeli személygépkocsit. A vádlott a kért összeget végül nem kapta meg, de a sértett 130 ezer forintot átutalt a számlájára, miáltal így is jogtalan haszonra tett szert, hiszen az autóval soha sem rendelkezett.

Az ügyészség a terhelttel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában azzal, hogy a bíróság kötelezze a férfit kártérítés megfizetésére is.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában