Ítélet

2024.04.16. 15:55

Három drogfogyasztót ítéltek el

Három kábítószer-fogyasztót ítélt el az Ügyészség, akik megtagadták az előzetesen már rájuk rótt pártfogó felügyeletet.

Heol.hu

Három kábítószer-fogyasztóval szemben emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség a napokban, tudatta portálunkkal Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. 

A fotót a rendőrség készítette az egyik mintavételi edény zárócímkéjéről.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Mindhárom ügy közös jellemzője volt, hogy a vádlottak a korábbi években csekély mennyiségű, por alakú drogot fogyasztottak, amit Kompolton, illetve Mezőszemerén dílerektől vásároltak. Az elfogyasztott szerek hatóanyaga az etil-hexedron, illetve a delta9-tetrahidrokannabinol bomlásterméke volt. Valamennyi vádlottal szemben sor került rendőri intézkedésre, melyet követően vizeletmintát vettek tőlük, így sikerült kimutatni szervezetükben a tiltott hatóanyagokat, részletezi a sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség az egyes vádlottak vonatkozásában korábban feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárásokat. Az erről szóló határozatokkal egyben pártfogó felügyelet alá helyezte az elkövetőket, előírva számukra azt, hogy legalább hat hónapon át vegyenek részt folyamatos kábítószer használatot kezelő ellátásban, vagy vegyenek igénybe megelőző-felvilágosító szolgáltatást. A kirendelt pártfogó jelentése szerint erre azonban egyikük sem volt hajlandó.

Az ügyészség ezért elrendelte velük szemben az eljárás folytatását, melynek keretében most mind a három drogfogyasztó esetében vádemelésre került sor a bíróság előtt.

A vádiratokban az ügyészség közérdekű munkavégzés elrendelésére tett indítványt. A kötelező munkavégzésen túl a három férfinak meg kell majd fizetnie az egyenként akár százezer forintot meghaladó bűnügyi költségeket is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában