Autósport

2024.04.29. 21:11

Másodpercre pontosan kellett teljesíteni a kilométereket + fotók, videó

Harmincegy veteránautós vett rész a Bükk Rallyen, amelyen a pontosság volt a legfontosabb.

Tóth Balázs

Veteránautósok versenyeztek a Bükkben

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Szilvásváradon és környékén rendezték az Országos Historic Regularity Rallye Bajnokság első futamát, a III. Bükk Rallyet. Szombaton a szlovákiai Pelsőcig kanyarogtak az autók, míg vasárnap Észak-Hevesben, Bátor környékén túráztak, miközben egyes szakaszokat hajszálpontos időre kellett teljesíteniük. A veterán autók iránt érdeklődtek a helyiek és a turisták is, mindenhol megnézték az öreg, de szép állapotú járgányokat.

- A két napon négyszáz kilométeres távot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, az első napon háromszáz kilométert, a másodikon nagyjából száz kilométert tettek meg. Mindeközben 153 kilométert 20 szakaszban pontos időre kellett teljesíteni, az átlagsebességet GPS segítségével állapítottuk meg, már egy másodperc eltérésért is büntetőpontot kaptak az autósok. A rally többi szakaszán a KRESZ szabályait kellett betartaniuk, hiszen nem zárt pályán versenyeztek – mondta Szatai László, a technikai bizottság elnöke. Leárulta, idén harmincegy résztvevője volt az eseménynek, ami jónak mondható, érkeztek veteránautósok Szlovákiából és Romániából, Erdélyből is.

Szalai Imre Bonyhádról érkezett feleségével és Škoda 130 RS replikájával. Az autó 1987. óta van nála, egy 110-es kupéalvázára épült, és egy körülbelül 90 lóerős Favorit motor hajtotta meg egy négysebességes váltón át. Ezen kívül van egy 1984-ben gyártott 120-as Škodája, valamint feleségének most épül egy 1000 MB is. Mint mondta, nem először jött el erre a versenyre, korábban ért el győzelmet és dobogós helyezést is, Bogácson pedig hegyi veterán felfutón szerzett abszolút harmadik helyezést. Korábban a Balaton környékén is rallyzott, eredményesen. Mint mondta, ennek a versenynek a pontosság a lényege, hiszen másodpercre kell teljesíteni a mért szakaszokat. Ő egyébként kategóriájában első lett és a szocialista autók között is ő abszolválta legkevesebb hibával a feladatokat. Abszolútban Kovács Gábor győzött Oper Rekordjával, 63,5 hibaponttal, második Illés Barnabás lett egy Porsche 924-gyel, harmadik pedig Szabó Zsolt egy Renault 5 Alpine-nal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában