Kreativitás

2022.08.12. 08:35

Az egri egyetem hallgatója tervezte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság logóját

Egyszerű és letisztult vonalrajzot álmodott meg a tervező.

HEOL

A testnevelés órákon szerepelhet majd a lovaglás is.

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén májusban együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad.

A ménesgazdaság portálunkhoz eljutott közleményéből kiderült, hogy az egri egyetem hallgatói lehetőséget kaptak arra, hogy ötleteikkel és kreativitásukkal megalkothassák a 2024-es szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság logóját. A beérkezett pályaművek közül Gonda Bianka műve nyerte el a szakmai zsűri tetszését. Bianka a pályázatához a korábbi bajnokságok logóiból, a versenyszámok közben készült fotókból és a hagyományos magyar viseletek sujtásos zsinórdíszeiből merített inspirációt. Végül egy szimmetrikus, egyszerűen, de érzékletesen komponált vonalrajz ötlete fogalmazódott meg az alkotóban. Az ember és ló közötti évezredek óta tartó szoros kapcsolat és a sport tradíciójára való tekintettel igyekezett egy elegáns és letisztult összhatást elérni. Szimbolizálja a hajtó és lovak együttes csapatát, kifejezi: egy egységet alkotnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában