Programkavalkád

2024.03.24. 18:00

Pétervására 35 éve kapott városi rangot, egész évben ünnepelnek

Barta Katalin

Pétervásárán elkészült az idei jubileumi programsorozat tervezete abból az alkalomból, hogy 35 éve kapott városi rangot a település. A március 15-i ünnepségsorozattal kezdődött, március 26-án pedig a Nyugdíjasok Megyei Dalos és Kórustalálkozójával folytatódik a programkavalkád  a városi művelődési házban. Április 13-án Szuperenduro verseny és régiós folklórtalálkozó várja az érdeklődőket, április 16-án pedig a helyi katasztrófavédelmi örs jubileumi ünnepségét szervezik meg. 

A mércius 15-i ünnepséggel kezdődött a 35 éves jubileumi programsorozat Pétervásárán
A mércius 15-i ünnepséggel kezdődött a 35 éves jubileumi programsorozat Pétervásárán
Forrás: Pétervására Város Hivatalos Oldala/Facebook

A város lakói idén április 4-én csatlakozhatnak a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióhoz, április 27-én pedig a Leader Egyesület szervezésében nagyszabású, ingyenes egészségnapot szerveznek. Május 11-én Zengjen az ének, ropjuk a táncot! címmel folklórgálával, május 25-én pedig a gyermeknapi rendezvényekkel folytatódik a programok sora. Május 29-én ismét csatlakoznak a Kihívás Napjához, a hagyományos Tér-Ünnepet pedig május 31-én és június 1-jén bonyolítják le.

Augusztus 20-án megünneplik államalapításunkat, de ebben a hónapban lesz Turizmus és Gasztrofesztivál is.  Októberben az idősek előtt tisztelegnek, decemberben pedig a kedvelt adventi programsorozattal hangolódnak az év végi ünnepekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában