Komplex tanulmányi verseny

2024.04.19. 14:14

A Hatvani Lesznai Anna EGYMI diákjai győztek Gyöngyösön

A Heves vármegyei fordulót tartották a sajátos nevelési igényű tanulók országos, komplex tanulmányi versenyén. A győztes az országos döntőben képviselheti szűkebb hazánkat.

Szabó István

Sajátos nevelési igényű tanulók komplex tanulmányi versenye Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön immár 47. alkalommal rendezték meg a sajátos nevelési igényű tanulók számára a komplex tanulmányi verseny Heves vármegyei fordulóját, amelynek első ízben adott otthont Gyöngyös. A Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben (Petőfi EGYMI) zajlott megmérettetésre Eger, Hatvan és Heves azonos tanintézményeiből érkeztek diákcsapatok pedagógusaikkal, hogy a gyerekek a házigazdákkal kiegészülve megmutathassák a tudásukat. A tét nem kisebb volt, mint az országos döntőbe jutás. 

Az eseményen megjelent többek között dr. Jászi Éva, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyógypedagógiai Intézet egyetemi docense, Kókainé Burján Ágnes, a Hatvani Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Dénes Anett, a Heves Vármegyei Szakértői Bizottság vezetője, Darvas Attiláné Vincze Hajnalka, a Heves Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese, a versenyző intézmények főigazgatói. Kákonyiné Fazakas Edit, Petőfi EGYMI főigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy örömmel mondtak igent az idei verseny megrendezésére, és nagy izgalommal készültek a lebonyolításra.

– Nagy nap ez a mi intézményünk életében. Hosszú évek óta veszünk részt ezen a versenyen, de először vállaltunk szervezői szerepet. Intézményvezető kollégáimtól és az Oktatási Hivatal munkatársaitól rengeteg segítséget kaptunk a sikeres megrendezéshez. Büszkén mondhatom, hogy a felkészülési időszak mind a kollégáim, mind a tanulók részéről rendkívül aktívan telt. Jó volt látni azt az összefogást, ahogy a kollégák terveztek, alkottak, tették a dolgukat, hogy ma minden a lehető legtökéletesebben sikerüljön. Hosszú munkafolyamat előz meg egy ilyen tanulmányi versenyt, mert azt fontos kiemelni, hogy bár sajátos nevelési igényű tanulókról beszélünk, de olyan sokrétű tudásról kell ma számot adniuk, ami bizony, mindnyájunkat megizzasztana. Sokféle területen kell csapatban együttműködve, véleményem szerint elég magas szinten számot adni a tudásukról. A legnagyobb tisztelet jár a gyerekeknek. Bármilyen eredménnyel is zárul a mai nap, mindannyian büszkék lehetnek magukra, hiszen ők képviselik az iskolájukat – fogalmazott Kákonyiné Fazakas Edit.

A négyfős csapatoknak 4 állomáson, 3-3 gyógypedagógusból álló zsűri előtt kellett magyar irodalomból, történelemból, természettudományból, illetve technika és tervezésből feladatokat megoldani maximum 45 perc alatt. Az elért eredmények összesítése után a Hatvani Lesznai Anna EGYMI tanulói szerezték meg az első helyet, így ők képviselhetik Heves vármegyét a május 30-31-én Békésen megrendezendő országos döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában